Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Legea pensiilor a fost adoptata. Presedinta Camerei acuza PSD de santaj. Vezi lista cu primariile pentru care PSD cerea bani

Legea pensiilor a fost adoptata. Presedinta Camerei acuza PSD de santaj. Vezi lista cu primariile pentru care PSD cerea bani

scris de Ziua Veche
1 afisari

158 de deputati au votat impotriva reluarii votului pe Legea pensiilor, 33 de deputati au votat „pentru” si 8 alesi s-au abtinut, astfel ca legea este adoptata.


Sedinta Camerei a fost foarte tensionata, reprezentantii Puterii si opozitiei aruncandu-si vorbe grele. Roberta Anastase a acuzat PSD ca a cerut 127 de miliarde de lei pentru a nu bloca legea pensiilor. Parlamentarii PSD au dat o lista Guvernului Boc, prin deputatii PDL, cu primariile pastorite de social-democrati unde trebuiau sa ajunga banii de la buget. Vezi aici lista.

„Era dreptul dumneavoastra de sta in plen si de a nu vota legea, dar nu ati facut-o. Intre timp, am si aflat si de ce nu ati facut-o. Pentru ca ati cerut bani ca sa plecati din sala ca sa-i tradati pe romani, iar romanii trebuie sa stie ca ati cerut PDL-ului bani. Pentru bani i-ati tradat. Haideti sa discutam cu cartile pe fata: 127 de miliarde a costat fuga PSD-ului pentru a nu vota punctul de pensie, dragi colegi. Spuneti pensionarilor de ce i-ati vandut. Erati 95 de parlamentari in grupul PSD, daca noi eram 80 ati fi putut sa ne infrangeti la vot. N-ati facut-o pentru ca ati cerut bani pentru votul vostru, despre asta este vorba!”, a sustinut Roberta Anastase in plenul Camerei, care a afisat o lista cu parlamentarii PSD care ar fi cerut bani pe care a anuntat ca o va pune la dispozitia presei.

Ea a sustinut ca PDL nu a putut accepta „santajul ordinar’ pe care PSD l-ar fi intreprins la votarea Legii sistemului unitar de pensii in urma cu o saptamana.

„N-am acceptat acest santaj ordinar, nu-l vom accepta niciodata, iar dumneavoastra trebuie sa intelegi ca in tara asta este nevoie de democratie. Daca cineva trebuie sa-si dea demisia, dumneavoastra sunteti in aceasta situatie. Rusine sa va fie!”, a adaugat presedintele Camerei Deputatilor.

Anastase a mai spus ca intreaga „tevatura” a grupului parlamentar al social-democratilor se datoreaza unei greseli pe care a facut-o in plenul din 15 septembrie.

„Dumnealor au sustinut pe televiziuni ca se bat pentru pensionari, au plans spunand ca traiesc greu, ca ei se vor lupta pentru punctul de pensie sa creasca. (…) In momentul in care acest vot s-a produs in plen, dansii au fugit de la vot. Deci una au sustinut pe ecran si alta au facut in plen. Noi majoritatea parlamentara am stat aici am spus acelasi lucru pe televizioare si in plen”, a afirmat Anastase.

Plenul Camerei a luat marti in discutie propunerea conducerii Camerei Deputatilor de reluare a votului pe Legea privind sistemul unitar de pensii. Luni, Opozitia a acuzat-o pe Roberta Anastase ca a falsificat numaratoarea voturile la aceasta lege.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult