Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Legea pensiilor, rediscutată integral în Senat

Legea pensiilor, rediscutată integral în Senat

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Comisia juridică a Senatului a decis că noua lege a pensiilor va putea fi examinată şi sub alte aspecte decât cele menţionate în cererea transmisă de preşedintele Traian Băsescu. Acesta solicitase doar scăderea vârstei de pensionare pentru femei de la 65 la 63 de ani, transmite Radio România Actualităţi.


Senatorii jurişti din opoziţie şi-au argumentat votul prin faptul că legea nu a fost dezbătută în Senat, unde a trecut prin aprobare tacită, iar la Cameră votul a fost puternic contestat. Un alt argument a fost acela că această lege este una foarte importantă din moment ce afectează 5.7 milioane de oameni. Senatorii jurişti au ţinut cont şi de precedentul creat cu legea ANI reexaminată şi votată la Cameră sub mai multe aspecte decât cele declarate neconstituţionale. Senatorul social-democrat Dan Şova a precizat că opoziţia va profita de această cerere de reexaminare pentru a rediscuta toate amendamentele aduse în Senat legii care interesează populaţia.

În replică senatorii din arcul puterii au afirmat că trebuie examinate strict articolele invocate de preşedinte. Senatorul PDL Ion Ruşeţ a spus că nu este normal să se reia întregul proces legislativ asupra acestei legi invocându-se un singur precedent.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult