Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Legea privind demiterea preşedintelui, contestată de PDL la CCR

Legea privind demiterea preşedintelui, contestată de PDL la CCR

scris de A.B.
3 afisari

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a anunţat că PDL va contesta la Curtea Constituţională a României (CCR) legea referendumului care prevede demiterea preşedintelui ţării prin votul majorităţii celor prezenţi la urne.

curtea constitutionala

foto: brasovpress.ro

PDL merge cu legea privind demiterea preşedintelui la CCR. Liderii PDL au anunţat că juriştii partidului lucrează la documentul de sesizare a Curţii Constituţionale. Roberta Anastase a precizat că legea trebuie contestată deoarece există o discriminare între diversele tipuri de referendum, în timp ce Mircea Toader a arătat că această lege adoptată de Parlament are un singur obiectiv şi anume suspendarea şi demiterea preşedintelui ţării. Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, în calitate de for decizional, cu 187 de voturi „pentru”, 56 „împotrivă” şi 5 abţineri, proiectul care modifică Legea referendumului şi instituie demiterea preşedintelui, la referendum, prin votul majorităţii celor prezenţi la urne. Proiectul schimbă condiţia de validare a referendumului de demitere a preşedintelui din întrunirea votului majorităţii alegătorilor înscrişi în listele electorale în votul majorităţii celor prezenţi la urne.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult