Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Legile austeritatii corectate marti in Parlament

Legile austeritatii corectate marti in Parlament

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Senatorii si deputatii se reunesc in sedinta comuna marti dimineata pentru a pune in acord legile austeritatii pe care Guvernul si-a angajat raspunderea cu deciziile Curtii Constitutionale.

Aceasta dupa ce, conform hotararii celor doua Birouri Permanente, Comisiile juridice urmau sa intocmeasca luni dupa-amiaza, un raport privind modificarile ce se impun. Seful Senatului, pesedistul Mircea Geoana a aratat ca este vorba despre o procedura regulamentara si constitutionala care a fost aplicata dincolo de pozitia politica a unui grup parlamentar sau altul fata de aceasta problema. “Din punct de vedere al impactului asupra pensionarilor, in conditiile in care maine (marti – n.r.) vom avea un vot majoritar in plenul reunit, inseamna ca cele doua legi vor fi modificate conform deciziei Curtii Constitutionale, pe care am primit-o astazi in integralitatea sa. Practic, cele doua legi vor putea fi modificate urmand a fi promulgate si sa intre in vigoare”, a spus Geoana, citat de Mediafax. “Din punctul nostru de vedere, faptul ca pensionarii nu vor fi obligati sa suporte lipsa de profesionalism si de viziune a actualului Guvern este un lucru bun si dorim sa operam cat mai rapid aceasta modificare, pentru ca este o modificare care vine in folosul a sase milioane dintre concetatenii nostri, care sunt cei mai vulnerabili din întreaga societate”, a mai precizat presedintele Senatului.

Judecătorii Curtii Constituţionale au declarat, vineri, neconstitutionale o serie de prevederi din cele doua legi privind masurile de austeritate: reducerea cu 15% a pensiilor pana la 31 decembrie si recalcularea pensiilor speciale ale magistratilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult