Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Liberalii au refuzat discutia cu sindicatele si Guvernul pentru ca nu au avut scaune

Liberalii au refuzat discutia cu sindicatele si Guvernul pentru ca nu au avut scaune

scris de Ziua Veche
3 afisari

Vicepresedintele Varujan Vosganian a explicat joi motivul pentru care reprezentantii PNL au decis sa nu mai mearga la intalnirea dintre presedinte, Guvern, partide parlamentare si sindicate, care a avut loc marti.


„La intrarea in sala de sedinte, ni s-a spus cat se poate de clar faptul ca PNL-ului nu ii este alocat decat un scaun. Acest fapt ne-a revoltat, tinand cont de faptul ca alaturi de mine era si Crin Antonescu. Prin urmare, am hotarat sa nu mai participam la intalnire”, a afirmat Vosganian. El a fost prezent la Constanta la invitatia conducerii Universitatii „Andrei Saguna” si si-a facut timp si pentru o conferinta de presa la sediul organizatiei PNL.

In prima instanta liderii PNL au acceptat invitatia la dialog crezand ca aceasta vine de fapt din partea sindicatelor. Pusi in fata faptului implinit, respectiv in fata salii din incinta Palatului Parlamentului unde urma sa aiba loc intalnirea, liberalii au declinat invitatia facuta de Presedintie. La acel moment, seful PNL Crin Antonescu a iesit si a declarat: „In conditiile in care nu avem de-a face cu o intalnire serioasa, organizata, in principal, din punctul nostru de vedere, pentru a vedea pozitia patronatelor si sindicatelor, nu participam la o celula de criza pe care domnul presedinte crede deja ca a constituit-o”. Liderul PNL a amintit ca, initial, PNL hotarase sa participe la intalnirea de la Palatul Parlamentului din convingerea ca dialogul este necesar, dar, ulterior, s-a aflat ca s-a decis ca fiecare partid putea avea cate un singur reprezentant.

Presedintia, Guvernul si liderii marilor confederatii sindicale au constituit la inceputul saptamanii un grup de analiza care ar avea ca scop determinarea unor solutii pentru depasirea momentului de criza economica si financiara in care se afla Romania. Traian Basescu a invitat ca la acest grup sa se alature si reprezentantii partidelor si grupurilor politice parlamentare, precum si liderii organizatiilor sindicale si patronale reprezentative la nivel national. In vedere acest context, pesedistii au declinat de la bun inceput invitatia adresata de Basescu anuntand ca prefera sa discute separat cu sindicatele, aceeasi pozitie adoptand-o si conservatorii condusi de Daniel Constantin.

0 comentariu

Suca 05-03-2010 - 14:24

În concluzie … daca rusul trage 25 de rachete poti sa te qaqa pe garantzia aia :-).
3 camioane, deci. Ptr TOATA Romania.
Asta draghe Base sa i-o spui lu’ cutzu. Grupuri DE CATE 3, poate ai vrut sa spui.
Si mai ceva, ia pune tu SRI-ul sa caute hartiile-lipsa din rechizitoiul LUI PATRICIU.
Iar mancatzi rahat acolo SUS bah porcime nesimtzita! 🙁
Iar pute a facatura de genul: feciorul lui TZIRIAC a scapat fara puscarie.
CU CAT te-a uns Patriciu ca sa-i inlesnesti porcaria asta?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult