Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Liberalii cer demisia lui Berceanu printr-o motiune simpla

Liberalii cer demisia lui Berceanu printr-o motiune simpla

scris de Ziua Veche
1 afisari

Deputatii liberali solicita in motiunea simpla impotriva ministrului Transporturilor Radu Berceanu demisia acestuia din Executiv, chiar daca, conform prevederilor constitutionale, acest lucru nu este posibil nici in cazul fericit al adoptarii motiunii. Motiunea, intitulata “Ministrul anti-transporturi si pro-furt”, a fost depusa miercuri la Camerei Deputatilor.
In textul acesteia se arata: “Urmare a performantei dezastruoase a ministrului Transporturilor in 2009 si 2010, din cauza blocarii cu intentie a proiectelor din acest domeniu, necesare Romaniei, noi, semnatarii prezentei motiuni simple, solicitam demisia domnului Radu Berceanu din functia de ministru al Transporturilor. Liberalii il acuza pe Radu Berceanu ca a blocat demersurile de constructie a autostrazilor, sustinand ca din acest punct de vedere – al “aversiunii impotriva constructiei de autostrazi” – se poate compara cu ceilalti colegi ai sai de partid, care au detinut acest post – Traian Basescu, Anca Boagiu si Gheorghe Dobre. Berceanu mai este acuzat ca s-a folosit de proiectele de infrastructura in scop electoral, dar si ca încearca sa deturneze fonduri publice catre clientela PDL.

“Daca exista un campion la proasta absorbtie a fondurilor europene, acesta este ministrul Berceanu. (…) Iti trebuie, totusi, multa determinare pentru a reusi sa blochezi, intr-o asemenea masura, constructia autostrazilor cu fonduri europene. Numai cineva care detesta cu adevarat constructia de autostrazi poate sa ajunga la ‘performanta’ de a nu cheltui, in cel de-al patrulea an din perioada de programare 2007-2013, nici macar un euro din fonduri europene”, se invoca in motiune.

In aceasta se mai mentioneaza: “Paradoxal, niciodata in istoria Romaniei CFR nu a dispus de atat de multi bani pentru infrastructura feroviara. Prin Programul Operational Sectorial pentru Transporturi, Uniunea Europeana a pus la dispozitia Romaniei 2,4 miliarde de euro pentru dezvoltarea cailor ferate! Din cauza incompetentei ministrului Berceanu, niciun eurocent din aceasta suma nu a fost folosit”.

0 comentariu

Brebu 09-03-2010 - 14:41

Starea sănătăţii preşedintelui Asociaţiei 21 Decembrie 1989, Teodor Mărieş, este extrem de gravă, greutatea acestuia a ajuns la aproape 56 kilograme, în condiţiile în care el are o înălţime de 185 centimetri, se arată într-un comunicat redactat de Sorin Ilieşiu, membru de onoare al Asociaţiei 21 Decembrie 1989.

raul 09-03-2010 - 15:28

Sunteti multumit de decizia Guvernului de marti?

raul 09-03-2010 - 15:34

Sunteti multumit de decizia Guvernului de marti?

sofocle 09-03-2010 - 19:16

credeti ca pana la urma adevarul despre Revolutie va iesi la iveala?

Bonianschi 09-03-2010 - 21:48

De ce nu v-ati ascultat prietenii si colegii cand v-au spus sa incetati greva foamei si ati continuat?

Care este impresia pe care v-au creat-o Laura Kovesi si Ion Vasilache la discutiile pe care le-ati purtat?

Dar despre Marcel Opris?

un crestin 10-03-2010 - 06:13

V-am vazut in pozele de pe blogul AVP si m-am infiorat in inima mea. Luptati-va in continuare pentru idealurile propuse dar cu dragoste de viata!
Trupul Dumneavoastra este un templu.

Gigi Duru 10-03-2010 - 06:14

pe cine credeti ca mai intereseaza adevarul despre revolutie? tinerii din ziua de azi au alte preocupari…

ce inseamna pentru dvs „adevarul” despre revolutie?

credeti ca veti putea publica o lista cu cei care au dat ordin si cei care au apasat pe tragaci in decembrie ’89?

veti putea face o harta cat mai completa a locurilor de unde s-a tras si unde s-a murit in toata tara in decembrie ’89? ca si o harta a ordinelor date?

credeti ca veti putea face o harta asemanatoare a ordinelor si faptelor pentru mineriade care sa explice mortii din acele zile?

mai sunt dosare care nu v-au fost date?

preferati sa muriti si sa lasati treaba neterminata? cine credeti ca va continua?

Mache 10-03-2010 - 11:17

De ce ati ales greva foamei? Ca sa se hlizeasca Iliescu & Co?

Eu cred ca trebuie gasit altceva. Cred ca ideea ar fi mai degraba ca toate aceste asociatii sa la lanseze atacuri concentrate fara pauza si fara crutare pe Iliescu si pe cei ce-l tin pe piticul scabros la loc de cinste.

Pana cand simpla afisare alaturi de Iliescu nu va deveni jenanta si de evitat cu orice pret, totul e vanare de vant.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult