Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Liberalii ii cauta pe pedelisti la donatii

Liberalii ii cauta pe pedelisti la donatii

scris de Ziua Veche
3 afisari

.PNL vrea constituirea unei Comisii parlamentare de ancheta privind donatiile primite de catre democrat-liberali, in perioada campaniei electorale prezidentiale. Procedurile de infiintare a Comisiei urmeaza sa fie demarate la Senat. Liderii liberali vor sa demonstreze o legatura dubioasa intre aceste firme si contractele pe care le-ar fi castigat, cu diverse institutii ale statului, dupa ce ar fi sponsorizat PDL.


PNL vrea sa determine „circuitul sau raporturile dintre sponsorii unui partid politic care guverneaza astazi si acordarea unor lucrari publice firmelor respective”, declara Crin Antonescu. Lukoil Romania, careia i s-au atribuit o sumedenie de contracte cu institutii ale statului, a fost firma cea mai darnica facand donatii de aproximativ 430.000 lei, catre PDL cu trei zile inainte de primul tur al alegerilor prezidentiale. Firma Ager Business Tech detinuta de Bogdan Mihail Savin este un alt sponsor al PDL. Numele lui Bogdan Mihail Savin a fost legat de scandalul vanzarii catre Politia Romana a celor 6.000 de masini Logan cu un pret initial de 70.000 de euro. Si Asesoft si Teamnet International, detinute de Sebastian Ghita au facut donatii catre PDL. Conform datelor publicate in Monitorul Oficial democrat-liberalii au primit in 2009 donatii de aproape 28 de milioane lei. Dintre persoanele fizice, cel mai darnic cu partidul lui Emil Boc a fost primarul sectorului 6, Cristian Poteras, care a pus in contul partidului 200.000 lei.  

Donatorii PSD, PNL si ai UDMR 

Social-democratii se lauda si ei cu donatii impresionante: Agrotrust SRL a finantat cu 500 de mii de lei campania lui Mircea Geoana, Interfrigo Logistics a dat 400.000 de lei, Ecolact Prod a virat in conturile PSD 300.000 de lei, iar Proinvest SRL 200.000 de lei. La PSD a ajuns si o parte din banii fratilor Robert si Ionut Negoita, respectiv 520.000 de lei. Mai modesti, liberalii au primit, anul trecut, donatii de aproape 6 milioane de lei. Contributia cea mai mare din partea unei persoane fizice a venit de la fostul primar al Capitalei, Crin Halaicu: 230.000 de lei. Pe locul intai la persoanele juridice care a sprijinit PNL se afla Forumul Academic Roman si Societatea Comerciala International SA – detinute de familia senatorului Dan Radu Rusanu. Pentru UDMR au existat si donatori confidentiali care au sponsorizat Uniunea cu peste 370.000 de lei. Donatiile neconfidentiale se ridica la un milion opt sute de mii de lei, printre sponsori numarandu-se europarlamentarul Iuliu Winkler si senatorul Verstoy Attila.

0 comentariu

fanariotu 02-03-2010 - 13:39

Femeia asta,in afara ca-i mare-n gura,mai stie ceva?Nu mai incape nimeni de dansa,nici la parlament,nici la CSM,nici,nici……Cucoana,esti reprezentata magistratilor,matale ar trebui sa-ti sustii tate revendicarile justificat,logic si legic,cu probe temeinice si nu cu vocea ridicata,ca o tata de la Obor,pusa mereu pe artag!

Pribeagul 02-03-2010 - 17:25

Am scris de multe ori pe acesta tema, am obosit, sunt plictisit de subient, tu nu?

Tu, draguto, trebuie sa tii cont de faptul ca:

1. 80% dintre romani au salarii de cca 200-300 euro/luna si ies la pensie la 60 de ani femeile si la 65 de ani barbatii.

2. Daca ai inteles bine aceste amanunte, atunci ce bdiata mai vrei? Vrei salarii si iesire la pensie ca-n Europa. Si pe acolo pensionare se face la cca 65 de ani, asa ca la munca! Vrei salariu ca-n Europa, fa sa aiba cei 80% dintre romani salariu mediu de 2000 de euro/ luna, si atunci zic ca poti avea pretentii la un salariu de 4-5000 de euro/luna si la o pensie corespunzatoare; pina atunci pa si pu!

3. Mocirla in care ne balacim vi se datoreste si voua, nesimtitilor si nesimtitelor! N-ai aflat pina acum ca sunteti un sistem corupt. Vrei exemple? Uite, iti dau unul banal. Trebuie sa-l stii pe Piedone de la conservatori, si stii deasemenea ca omuletul (n-am nimic cu omuletul, inafara unui dispret profund) si-a luat permisul de conducere prin filiera de la Pitesti. Ei, un om ca asta – nu-i in stare sa-si ia un permis in mod legal – ajunge primvicepresedinte? de partid, si ne putem pomeni cu el presedinte al tarii (mai avem exemple!).

Poate spui ca nu-i treaba ta. Sigur este si treaba ta. Deci ce-ar fi sa-ti pui intii putina ordine in mizeria (putin spus) din bucatarie.

Pribeagul 02-03-2010 - 17:27

4. Tot ii dai zor cu drepturile si libertatile europene, de care voi, casta magistratilor, ziceti ca n-aveti parte pe meleagurile mioritice, fiindu-va rapite de… Marele rapitor.

Mai animalelor, dupa cum se vede voi nu vreti drepturi si libertatii europene; dupa cum pocedati vreti dreptul si libertatea de a fi excroci.

La un moment dat sporurile v-au fost incluse in salarii. Dupa un timp, conform unei strategii smecheresti bine ticluite, ati inceput sa tipati in stinga-dreapta ca nu vi s-au platit sporurile. Ati dat ministerul in judecata si, bineinteles, dupa judecata voastra statul a pierdut.

S-a ajuns la o monstruozitate:

„Sporurile magistratilor si personalului auxiliar, recunoscute in instanta si neplatite inca, in valoare de aproximativ 270.000.000 euro, depasesc cu 21% cheltuielile salariale ale ministerului pentru 2009″, ”

Pai, de unde atitia bani, mai, paduchilor!

Voi nu vedeti ca tara este ca un animal neajutorat, pe cale de a fi omorit de paraziti. Daca stapinul nu-l va deparazita, animalul va pieri.

Nu-ti dai seama ca pretentiile voastre nesabuite imping statul in faliment… purcica salbateca?!

Pribeagul 02-03-2010 - 17:27

5. Vorbiti de faptul ca nu mai puterti face nu stiu ce alte activitati. Ce activitati mai vreti sa faceti? Mai aveti timp si de altele!? Doar excrocii tranzitiei au 7-10 au activutati, cite vor ei, in timp ce Ilie de la scularie are doar una, mina pe “lopata” de dimineata pina seara, care-l seaca, cind ajunge acasa, nici mincare nu-i mai trebuie, dar sa-si mai mingiie copiii si nevasta.
6. Vorbiti de neretoactivitate?, dar nu suflati un cuvintel despre faptul ca magistratii au obtinut avantaje la salarii si pensii prin legi speciale, obtinute prin puterea si influenta lor, de la un parlament inconstient, care in neghiobia sa nu a tinut seama ca facind legi speciale pentru anumite categorii profesionale discrimineaza celelalte categorii. Aceste avantaje discriminatorii , nedrepte, au fost obtinute in timpul exercitarii profesiei, datorita puterii si influentei magistratilor, nu le-ati mostenit dela… Adam si Eva.

Deci: legile speciale sunt… speciale si… ilegale. Ce se intimpla cu cistigurile obtinute prin mijloace ilegale, draguta magistrat?

sorge 02-03-2010 - 18:03

Acum citiva ani ,nimeni nu auzise de ea .
Cel mai de mirare pt mine este ca vorbeste romana cu un puternic accent ruso-iudaic .

Bebi 02-03-2010 - 18:30

O breasla trebuie sa-si apere drepturile, atunci cand politicul vrea sa controleze justitia umbland la lefurile magistratilor. Comportamentul celor de la comisie arata cati bani dau politicienii pe magistrati, ca si pe orice alt cetatean din tara asta.

tase 02-03-2010 - 20:09

Bine aufacut ca ua izgonit-o din Senat pentru ca aceste jigodii de magistrati se cred atotputernici si intangibili.
De ce nu se duce Mona sa-si critice colegii care isi bat joc de justitiabili?
De ce nu cere Mona ca toti magistratii sa raspunda pentru abuzurile pe care le fac?
De ce Mona nu vorbeste de tergiversarea proceselor si de felul in care magistratii se apar intre ei la sesizarile penale ale justitiabililor?
Sa ne mai lase Mona si sa vada si ea ce inseamna ca nimeni sa nu mai insemne nimic in Romania. Asa se intampla si in instante cand omul nu inseamna nimic.
Acesti magistrati nesimtiti, inganfati si plini de bani se lupta numai pentru interesul propriu, prostindu-ne in fata ca ei lupta pentru o Romanie moderna si democratica. Nimeni nu-i mai crede iar increderea in justitie este ZERO, ZERO ,ZERO…..

Rasputin 02-03-2010 - 20:30

…individa vorbeşte în româno-rusă. Parca ar fi trăit la Moscova?..
Sau la Tiraspol?…

„Sorge”
Cel mai de mirare pt mine este ca vorbeste romana cu un puternic accent ruso-iudaic .[/quote]

Liviu 03-03-2010 - 00:13

… cand o aduceti pe Mona sa-i punem intrebari ?! Nici nu vreau sa am gandesc ce ar iesi !!!

Caramache 03-03-2010 - 01:24

“Eu m-am gandit sa le fac un bine, dar am senzatia ca in Romania nimeni numai valoreaza nimic.” prof. dr. Mona Beci
Just spus toasha Beci! Nu valorezi nici makar cit trei seminte de dovleak

desgustat 03-03-2010 - 04:09

Femeia asta este mare-n gura la propriu. Probabil in vederea aratarii la televizor, a vrut sa fie sexi si si-a umflat buzele prea tare. Se intelegeau numai franturi de cuvinte intr-o voce baritonala .

Ori, au izgonit-o din senat batand-o peste gura si peste obraz ?

Simpaticul nostru Tractorist ar fi zis ca-i cu prune-n gura.

[quote name=”fanariotu”]Femeia asta,in afara ca-i mare-n gura,mai stie ceva?Nu mai incape nimeni de dansa,nici la parlament,nici la CSM,nici,nici……Cucoana,esti reprezentata magistratilor,matale ar trebui sa-ti sustii tate revendicarile justificat,logic si legic,cu probe temeinice si nu cu vocea ridicata,ca o tata de la Obor,pusa mereu pe artag![/quote]

Razesul 03-03-2010 - 08:30

Este bine de cunoscut de catre toata lumea ca Asociatia Magistratilor din Romania, ale caror tartore sunt Mona Pivniceru si Viorica Costiniu NU EXISTA DIN PUNCT DE VEDERE LEGAL de foarte multi ani. Luati Statutul AMR si verificati, in raport de acesta, daca asociatia mai functioneaza si daca mai exista. Verificati concret daca are membrii, daca acestia platesc cotizatie, daca exista vre-o activitate a asociatiei, daca judecatorii o cunosc, o recunosc si o urmeaza. Intrebati orice judecator sau procuror daca se simte reprezentat de AMR sau daca este de acord cu oricare din cele doua. Practic, de multi ani, AMR a ramas doar o firma in spatele careia Viorica Costiniu isi aranjeaza, pentru ea si alte doua-trei acolite, fel de fel de burse, stagii si vizite prin toate colturile lumii, sub pretextul ca reprezinta magistratura romana. Prezenta la sedintele CSM nu este in nici un fel acoperita de lege, dar a fost tolerata (total pagubos) de Dan Lupascu numai si numai pentru a evita scandalul si pentru a da o nota de transparenta. Cum va explicati urmatorul fapt simplu si de netagaduit : exista SI FUNCTIONEAZA in paralel mai asociatii ale judecatorilor in tara, avand numerosi memrii, care s-au remarcat nu prin pusul poalelor in cap, ci prin decenta, demnitate, seriozitate si profesionalism, fiind cu adevarat reprezentante ale breslei, iar nu permnente surse de scandal ?!?

inna 03-03-2010 - 09:19

Oameni buni,toti vrem pensii europene. Magistratii sunt mai aproape Europa decat noi toti. Din salariile lor, exorbitante,fata de ale noastre, rezulta pensii decente. NU este drept sa ceara suplimentarea cu pensii de serviciu fiinca ceea ce li s-ar da lor in plus ar trebuii luat de la altii (multi si cu salarii mici). Personal eu nu vreau sa dau niciun leu acestor oameni! Prefer sa dau o parte din bani celor bolnavi si neajutorati.

CALUGARUL 03-03-2010 - 13:14

Eşti tu cu adevărat, Inna lu’

http://www.youtube.com/watch?v=sFJNTz0ahxw

???????????

Daca da ? Fa-ma presh la piciorushele tale (gingase). Te iubesc, tu, ca un pirat care n-a mai vazut tzarmul douajde ani !

virgil 25-03-2010 - 12:55

Tare as vrea sa se dea o lege sa le cumparam casele acestor nenorociti de judecatori si sa fie trimisi sa recupereze banii de la niste fonduri inexistente .Tara de R…T Justitie de C…T

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult