Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Liberalii intorc salariile bugetarilor la CCR

Liberalii intorc salariile bugetarilor la CCR

scris de Ziua Veche
1 afisari

 

.Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat, miercuri, de la Tribuna Senatului, ca senatorii PNL intentioneaza sa sesizeze Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) asupra neconstitutionalitatii legii privind reducerea salariilor bugetarilor cu 25%. El a facut un apel catre senatorii PSD+PC sa se alature demersului liberalilor, intrucat pentru a sesiza Curtea PNL mai are nevoie de patru semnaturi, informeaza Agerpres.


Plenul reunit al celor doua Camere ale Parlamentului a pus, marti, in acord cu deciziile Curtii Constitutionale legile austeritatii pentru care Guvernul şi-a asumat raspunderea. Ulterior, preşedintele Traian Basescu a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar şi decretul pentru promulgarea Legii privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor. Astfel, pensiile nu vor mai fi reduse cu 15% aşa cum stabilise Guvernul initial, insa a ramas in vigoare masura de reducere cu 25% a salariilor angajatilor din sistemul bugetar.

0 comentariu

sorge 10-03-2010 - 05:58

Banii sint facuti inainte de a fi senator si nu intra in interesul declararii averii .
Ceret ii lui Dan Voiculescu caci este vice la o Camera .Si mai am citeva zeci de exemple ,dar nu fac obiectul articolului .

Razvan 10-03-2010 - 07:54

Nu sunt de acord cu tine. Legea prevede ca un parlamentar trebuie sa-si declare intreaga avere la inceputul mandatului pentru a se putea compara cu ce detine la finalul lui. Are obligatia sa reinnoiasca declaratia in fiecare an. Este gresita ideea ca nu ar trebui sa precizeze ce bani are in conturi pentru ca i-a facut inainte de a fi parlamentar.

Cadrul legal: legea 161/2003 si 158/2005.

Voiculescu se da sarac pentru ca si-a trecut averea pe numele fetelor. Anghel Iordanescu este in alta situatie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult