Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Liderii BNS se tem ca PSD le compromite actiunile sindicale

Liderii BNS se tem ca PSD le compromite actiunile sindicale

scris de Ziua Veche
0 afisari

Social-democratii au primit un refuz peste nas de la sindicalisti, presedintele BNS Dumitru Costin transmitandu-le luni sa stea deoparte de proteste.


“Le-am transmis sa stea cat mai departe de demersul nostru sindical, pentru ca risca sa il compromita. (…) Sa ne lase sa ne facem manifestatiile sindicale asa cum stim sa ni le facem de 20 de ani. Nu avem nevoie de imixtiunea politicului in demersurile noastre sindicale”, a subliniat Costin, adaugand ca acest lucru este valabil pentru orice partid politic. “Au locuri in care sa se manifeste, locul acela e Parlamentul, autoritatile publice locale in care se pot manifesta”, a mai spus seful BNS. El i-a raspuns astfel presedintelui PSD Victor Ponta care a anuntat luni ca social-democratii se vor implica atat in organizarea cat si in sprijinirea protestelor impotriva Guvernului. “Am decis sa sprijinim prin orice mijloace ca cei care doresc sa protesteze sa poata sa participe la aceste proteste. Vom spune tot timpul ca ne opunem si ne desolidarizam de orice fel de manifestare violenta, in schimb, dreptul oamenilor de a protesta impotriva masurilor nedrepte, incorecte si inechitabile anuntate de presedintele Traian Basescu si de Guvern trebuie garantat, si-l vom sprijini in totalitate. Ne asumam aceasta solidaritate cu cei care vor protesta pe 19 mai si vom sprijini neviolent, dar prin toate mijloacele nedemocratice aceste proteste”, a sustinut Ponta.

In pofida acestor declaratii, secretarul general al PSD Liviu Dragnea a afirmat luni dupa amiaza ca specialistii PSD si cei ai sindicatelor se vor intalni, joi, pentru a pune de acord solutiile fiecarei parti in privinta masurilor anticriza.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult