Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UPDATE – Liderii partidelor au început discuțiile despre Codul fiscal

UPDATE – Liderii partidelor au început discuțiile despre Codul fiscal

scris de A.B.
7 afisari

UPDATE – Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, după discuțiile dintre liderii partidelor parlamentare, că s-a stabilit ca modificările operate în Codul fiscal să fie readoptate în forma inițială, dar unele măsuri vor fi aplicate etapizat.

Potrivit lui Dragnea, TVA va fi redusă la 20% de la 1 ianuarie 2016 și la 19% de la 1 ianuarie 2017.

„Taxa pe stâlp” va fi eliminată de la 1 ianuarie 2017, cu o excepție, solicitată de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, și anume în cazul construcțiilor speciale din agricultură, pentru care taxa va fi scoasă din 2016.

Totodată, s-a convenit ca supraacciza la carburanți să fie eliminată de la 1 ianuarie 2017, impozitele pe dividende să fie reduse la 5% din 2017 și s-a căzut de acord asupra menținerii unui deficit bugetar de sub 2%, a adăugat Dragnea.

Liderii partidelor parlamentare s-au reunit, joi, la Parlament, pentru a discuta pe tema noului Cod fiscal, în încercarea de a ajunge la un consens.

camera-deputatilorParticipă președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, liderii PNL, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, președintele UNPR, Gabriel Oprea, liderii ALDE, Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin, președintele UDMR, Kelemen Hunor, precum și președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.

Sunt vizate modificările prevăzute de noul Cod fiscal referitoare la reducerea TVA, la supraacciza pe carburanți, precum și execuția bugetară.

Liderii s-au întâlnit mai întâi în cabinetul președintelui Camerei Deputaților.

Președintele UNPR, vicepremierul Gabriel Oprea, a susținut joi că întâlnirea dintre liderii de partide parlamentare pe tema noului Cod fiscal a fost una „foarte bună” și că urmează ca șefii formațiunilor să-și armonizeze pozițiile.

„Dialogul s-a dovedit foarte constructiv. Știți foarte bine că și UNPR a propus dialog, a fost dialogul tehnic, acum este dialogul la nivelul liderilor de partide parlamentare și cred că este un dialog constructiv și se va vedea acest lucru. Lucrurile se armonizează, ceea ce este până la urmă în interesul României. Vor ieși colegii mei din Coaliție și din Opoziție și o să vedeți că a fost foarte importantă această întâlnire. Întâlnire tehnică și întâlnire politică și lucrurile se armonizează”, a precizat Oprea.

Întrebat dacă s-a ajuns la o înțelegere cu privire la scăderea TVA, Oprea a spus că va fi o surpriză plăcută.

„Veți fi surprinși plăcut, fiindcă lucrurile au mers cam spre discuția de la întâlnirea tehnică. Liderii de partide se armonizează și veți vedea că a fost foarte bună întâlnirea și foarte bun dialogul între toate partidele parlamentare, până la urmă pentru o problemă importantă pentru România”, a susținut Gabriel Oprea.

Întrebat dacă era oportun să vină și ministrul Finanțelor, vicepremierul a arătat că Eugen Teodorovici a fost prezent la întâlnirile tehnice.

„Au fost întâlnirile tehnice, s-au întâlnit toți reprezentanții partidelor. Din partea PSD a fost domnul Teodorovici. Știți foarte bine că s-au armonizat și atunci la întâlnirea tehnică și v-am spus în premieră că lucrurile se armonizează și acum, la nivelul liderilor de partide parlamentare”, a mai precizat Oprea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult