Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Liderii PSD decid azi dacă vor împiedica votul pentru Guvernul Orban 2

Liderii PSD decid azi dacă vor împiedica votul pentru Guvernul Orban 2

scris de Misu Andrei
70 afisari

Social democrații se reunesc miercuri în ședința Comitetului Executiv Națioanal pentru a discuta mai multe subiecte importante. În primul rând, liderii partidului trebuie să decidă care este strategia pentru ancipate și dacă vor boicota ședința de plen de luni, când ar trebui dat votul de învestitură. Conform unor surse, posibila alianță cu Pro România va fi un subiect de discuție la CEX, precum și organizarea Congresului de la finalul lunii. Președintele interimar, Marcel Ciolacu, și-ar putea anunța astăzi candidatura.

Conform unor surse din partid, parlamentarii PSD vor absenta la ședința de plen programată luni, pentru învestitura Guvernului Orban 2. Lipsa parlamentarilor PSD, ar putea amâna votul prin care să fie respins Guvernul Orban 2, iar procedura pentru anticipate ar putea fi prelungită.

Prmierul Ludovic Orban a spus marți că speră ca parlamentarii PSD „să nu chiulească” mai ales că au declarat că nu se tem de anticipate.

„Am văzut mulți lideri PSD care au spus că nu le e frică de anticipate. Aștept să se comporte așa cum au dat declarații. Noi avem mobilizarea exemplară făcută. Discutăm cu toate grupurile politice, astfel încât să îi convingem să vină la lucru”, a declarat Ludovic Orban.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult