Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Lipsă de consens în USL privind noii miniștrii numiți de PNL

Lipsă de consens în USL privind noii miniștrii numiți de PNL

scris de C.S.
0 afisari

Liderii USL anunță că în întâlnirea de marţi toate partidele din Uniune vor veni cu propunerile pe care le doresc de modificare a structurii Guvernului, după care se va merge în Parlament. Victor Ponta a spus că PSD nu va face schimbări de persoane în Guvern.

Klaus Iohannis, prim-vicepreședintele USL, anunță disensiuni în coaliție.

„Lucrurile par simple la prima vedere. În realitate, e o birocraţie destul de complicată”, a spus Iohannis.

Având în vedere că PNL a propus ca el să preia funcţia de vicepremier şi ministru de Interne, acest lucru presupune modificarea structurii Guvernului, ceea ce nu se poate face decât în Parlament.

El a menţionat că în întâlnirea USL de luni s-a discutat despre faptul că, din acest motiv, este un „moment potrivit pentru a discuta modificări pe care şi alte partide le doresc”.

„Nu am ajuns la o concluzie, pentru că nu ne-am propus asta. O altă întâlnire va avea loc mâine, la care vine toată lumea pregătită cu propunerile pe care vrea să le facă”, a precizat Iohannis.

El a mai spus că, după ce se ajunge la un acord în USL, se va merge în Parlament pentru validare.

Surse politice declarat anterior că liderii USL nu au ajuns la un acord în întâlnirea de luni de la Vila Lac 1, privind propunerile făcute de liberali în Guvern, astfel că marţi după-amiază, va avea loc o şedinţă a Uniunii referitoare la „structura Guvernului”.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că USL va redesena în şedinţa programată pentru marţi atribuţiile vicepremierilor, el arătând că PSD nu va opera modificări în structura Guvernului şi că Dan Nica va fi singurul social-democrat care va părăsi Executivul.

„PSD nu face modificări de oameni la ministere, singurul care va pleca va fi Dan Nica, va candida la PE, dar nu pleacă chiar acum, ci probabil înanite de campanie”, a spus Ponta.

1 comentariu

ancuta 10-02-2014 - 22:05

1. Dobitocul asta de „jurnalist”, Cristi Stefan, iar o comite (noii miniștrii) si nu intelege nimic din frumoasa limba romana!
Domnule DSS, urmariti greselile kknarilor, va stricati firma, domnule, chiar nu merita dobitocul asta sa fie ziarist. Astea nu-s greseli de tastatura, sunt nivel scazut de educatie profesionala in cazul lui.
2. NEAMTUL face cat jumate din PNL.
Bitte schon herr Klaus!
Erfolg sehr!
3. antenescu se desparte de labari, cacanari, nedemni, suficienti, psihopati, onirici!
Apeleaza la meseriasi care pot reprezenta garantia atragerii electoratului PDL si PMP (MARELE+tarele BASESCU).

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult