Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Lista ambasadorilor lui Iohannis

Lista ambasadorilor lui Iohannis

scris de B.C.R
10 afisari

Președintele Klaus Iohannis a aprobat propunerile de numire a 19 ambasadori ai României, între care se numără fostul purtător de cuvânt al MAE Brândușa Predescu pentru postul din Olanda, secretarul de stat în minister Carmen Burlacu pentru Cehia și fostul ambasador în Italia Dana Constantinescu pentru Bosnia și Herțegovina.

iohannis semneazaPropunerile de numire de ambasadori aprobate de șeful statului sunt: Dan Mihalache în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Daniel Ioniță în Republica Moldova, Marius Lazurca în Ungaria, Ioana Bivolaru în Republica Portugheză, George Gabriel Bologan în Republica Italiană, în Republica Malta și în Republica San Marino, Brândușa Predescu în Regatul Țărilor de Jos (Olanda), Gabriela Dancău în Regatul Spaniei, Constantin Mihail Grigorie în Republica Croația, Ion Vîlcu în Statele Unite Mexicane, Ion Gâlea în Republica Bulgaria, Mihai Alexandru Grădinar în Regatul Danemarcei și în Republica Islanda, Răzvan Rotundu în Republica Finlanda, Daniela Mihaela Cămărășan în Republica Estonia, Anton Niculescu în Republica Slovenia, Dana Manuela Constantinescu în Bosnia și Herțegovina, Cristian-Leon Țurcanu în Ucraina, Daniela Brândușa Băzăvan în Regatul Maroc, Radu Octavian Dobre în Republica India, Republica Maldivelor, Republica Democratică Socialistă Sri Lanka, Republica Federală Democratică Nepal și Republica Populară Bangladesh.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, președintele Iohannis a făcut aceste propuneri în baza consultărilor cu prim-ministrul și cu ministrul Afacerilor Externe.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS