Lista lui Macovei. Cei 36 de candidați care au picat testul | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Lista lui Macovei. Care sunt cei 36 de candidați care au picat testul de integritate

Lista lui Macovei. Care sunt cei 36 de candidați care au picat testul de integritate

scris de A.P.
7 afisari

Comisia de etică a Alianţei România Dreaptă (ARD) a decis prin vot să acorde aviz negativ pentru 36 de candidaturi, printre acestea aflându-se Cristian Rădulescu, Cristian Poteraş, William Brînză, Viorel Badea, se arată într-un comunicat transmis de la cabinetul democrat-liberalei Monica Macovei, preşedintele comisiei.

Comisia de etică a Alianţei România Dreaptă a finalizat verificarea candidaţilor. Soarta celor cu aviz negativ este în mâna copreşedinţilor ARD. Comisia de etică a Alianţei România Dreaptă a finalizat verificarea celor 502 candidaturi transmise până pe 24 octombrie, care aveau documentele complete. În urma evaluării, comisia a decis prin vot să acorde aviz negativ pentru 36 de candidaturi, câteva dintre acestea fiind între timp înlocuite. Comisia de etică a analizat şi patru contestaţii’, se arată în comunicatul citat.

Pe baza analizei candidaturilor şi prin vot, Comisia de etică a dat aviz negativ pentru următorii 36 de candidaţi: Pandele Andi Sorin (Argeş), Cocaina Mihai (Argeş), Rusu Mihai (Bacău), Burca Eugen (Bacău), Ţîrle Radu (Bihor), Ghilea Gavrilă (Bihor), Iacob-Strugaru Stelică (Botoşani), Rebenciuc Neculai (Botoşani), Puchianu Ioan Dumitru (Braşov), Rădulescu Cristian (Bucureşti), Simion Florin (Bucureşti), Budulan Pompiliu (Bucureşti), Poteraş Cristian (Bucureşti), Negrilă Corina Daniela (Bucureşti), Anghel Nicolae (Constanţa), Gheorghe Florin (Constanţa), Brînză William (Diaspora), Badea Viorel (Diaspora), Stoica Ştefan Bucur (Dolj), Pasculescu Veta (Dolj), Ardeleanu Valeriu (Galaţi), Resmeriţă Doruleţ (Galaţi), Ciumacenco Nicuşor (Galaţi), Cazacu Marinică (Ialomiţa), Munteanu Mircia (Hunedoara), Brânduşe Aurica (Hunedoara), Movilă Petru (Iaşi), Cabalau Maria (Iaşi), Rusu Leonard (Iaşi), Surdu Gabriel (Iaşi), Bogaciu Ion (Ilfov), Militaru Lucian (Teleorman), Barbu Costel (Teleorman), Radu Anişoara (Tulcea), Oprescu Ion (Vâlcea), Iacob Alexandru (Vaslui).

În şedinţa de miercuri, Comisia de etică a decis prin vot să transmită copreşedinţilor Alianţei, spre soluţionare, contestaţiile depuse în ultimele zile, pentru că ‘unii dintre copreşedinţii ARD au avut intervenţii publice prin care au anunţat că analizează contestaţii ale candidaţilor cu aviz negativ din partea Comisiei de etică’ şi au decis să îşi asume deja candidaturile unora dintre aceştia.

În comunicat se mai atrage atenţia că unii dintre candidaţii cu aviz negativ au susţinut public, în mod eronat, că au primit aviz favorabil. ‘În aceste condiţii, conducerea Alianţei trebuie să preia toate contestaţiile şi să îşi asume răspunderea pentru deciziile luate. Decizia finală privind candidatura celor care au primit aviz negativ din partea Comisiei şi componenţa listei finale a candidaţilor este răspunderea partidelor din Alianţă’, se mai arată în comunicatul transmis de la cabinetul Monicăi Macovei.

De asemenea, Comisia de etică a decis să nu mai primească noi dosare de candidatură începând de joi şi subliniază că orice schimbare a candidaţilor este responsabilitatea exclusivă a copreşedinţilor Alianţei. ‘Evaluarea candidaturilor s-a făcut pe baza informaţiilor transmise de candidaţi şi prin verificări riguroase la Registrul Comerţului, pe site-urile oficiale de licitaţii şi ale instituţiilor publice care au contracte, pe baza comunicărilor oficiale şi documentelor aflate pe paginile de internet ale Agenţiei de Integritate, ale parchetelor şi în baza de date a Portalului instanţelor de judecată. Am folosit şi informaţii din presă coroborate cu informaţii de la instituţiile publice. Deciziile în Comisie s-au luat prin vot majoritar, preşedintele neavând drept de veto. Pentru toţi candidaţii cu aviz negativ preşedintele Comisiei de etică, Monica Macovei, a votat împotriva candidaturilor’, se mai subliniază în comunicat.

Monica Macovei a dat vot negativ pentru alte 58 de candidaturi, dar care au primit aviz favorabil prin vot majoritar. În comunicatul Comisiei de etică se menţionează că opiniile diferite şi votul majoritar fac parte din democraţie. Comisia de etică a fost formată din: Monica Macovei – preşedinte, Theodor Stolojan – PDL, Despina Munteanu – Partidul Forţa Civică, Mihaela Vasilatii – PNŢCD, Ioan Greceanu – Noua Republică.

10 comentarii

marcel 25-10-2012 - 21:03

Astea-s doar aberatiile USL-ului care incearca sa destabilizeze electoratul din diaspora. William Brinza va candida si va castiga cu peste 60% din voturile romanilor din Europa.

marcel 25-10-2012 - 21:21

Hai sa fim seriosi. Zvonurile USL nu mai impresioneaza pe nimeni. Apreciem story line-ul, dar nu inghitim gogosile. William Brinza va castiga cu usurinta un nou mandat pe Diaspora pentru ca romanii de-acolo apreciaza tot ceea ce a facut pana acum pentru ei.

Huhu Ciu 25-10-2012 - 23:03

Noi cei 7,5 milioane de romani care am votat DEMITEREA dictatorului Basescu in IAD te trimitem cu el cu tot, ptiu!!!

jan dinu 25-10-2012 - 23:10

Domnu huhu matale chiar ca trebuieste sa te prezinti urgent la medicul psihiatru, se adevereste spusele altora de pe forum ca sinteti nebun. Dupa cum vad se pare ca este prea delicat zis, sinteti dement agresiv si periculos societatii. Cred ca nu trebuie sa aminati internarea.
Cum puteti vorbi in numele romanilor cind de fapt sinteti arab?
JD-USA (originalul)

jan dinu 25-10-2012 - 23:36

Shi am inca ceva de completat :
Cum ramine cu ALLAH AKHBAR ….
despre care n-aveti habar ??…-::::))))
JD-USA(ltot original)

Huhu Ciu 26-10-2012 - 13:33

Nu esti originalul JD, esti evreul Vodka cu 10 nickuri!

PS procuroarea comunista M. Macovei a facut mult rau Romaniei si continua sa faca mincinoasa asta ordinara care striga la CE ca in RO are loc o lovitura de stat, azi vara!

vodka 26-10-2012 - 13:52

Hai sictir paduche!
Ce inventezi acolo?

vodka 26-10-2012 - 14:18

TOT CA SI SEFUL SAU ANTONESCU CACARAU, CHINEZOIAICA SEXUALA HUHU MINTE DE-I TRANSPIRA PUNCTUL G.

Huhu Ciu 26-10-2012 - 19:05

Nu inventez nimic pentru ca nu-s mare mincinos basist-pedelist, SPUN NUMAI ADEVARUL!!!

vodka 26-10-2012 - 14:24

CHINEZOIAICA SEXUALA HUHU ARE MAMELE FALSE DE PLASTIC.
Cu fanta, bagi monede si-ti da limbi.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult