Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Lista miniştrilor din Cabinetul Sorin Grindeanu

Lista miniştrilor din Cabinetul Sorin Grindeanu

scris de D.P.
53 afisari

PSD şi ALDE au intrat în linie dreaptă în ceea ce priveşte calendarul anunţării structurii guvernamentale şi a componenţei Cabinetului, după nominalizarea ca premier desemnat a lui Sorin Grindeanu.

ministrii cabinet grindeanuDeocamdată, în mod cert, se cunoaşte faptul că guvernul propus Legislativului de Grindeanu va fi format exclusiv din miniştri PSD şi ALDE, care vor avea o reprezentare proporţională cu numărul de mandate din Parlament. UDMR, cu care PSD-ALDE a încheiat un protocol de colaborare parlamentară, îşi va păstra posturile de secretari de stat deţinute în ministere.

ALDE va deţine trei sau patru ministere, sau, în altă variantă, trei ministere pline şi un ministru delegat. Potrivit unor surse, ALDE îi vor reveni ministerele Culturii, Mediu, Energie şi Relaţia cu Parlamentul.

Din noul Cabinet, care va conţine un număr mai mare de ministere decât cel actual, nu vor face parte miniştri care au fost în guvernul Ponta (cu o excepţie sau două) intenţia fiind de a avea cât mai multe nume noi.

Cabinetul Grindeanu va avea cel puţin patru noi ministere, faţă de Guvernul actual, care devin ministere pline, respectiv Turism, Ape şi Păduri, români de pretutindeni şi IMM-uri şi antreprenoriat, au precizat, vineri, pentru Mediafax, surse politice.

Sursele citate au menţionat că structura guvernamentală stabilită de PSD-ALDE pentru Cabinetul Sevill Shhaideh rămâne aceeaşi şi în cazul Cabinetului Grindeanu, dar nu şi componenţa nominală.

„Se va schimba componenţa. Într-un fel s-ar fi lucrat cu Sevil Shhaideh, în alt fel se va lucra cu Sorin Grindeanu”, au spus sursele citate.

Un exemplu este cel al ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, care va fi împărţit în două ministere – cel al Mediului şi cel al Apelor şi Pădurilor.

Dezvoltare şi Administraţie Publică – Sevil Shhaideh/ Lia Vasilescu

Externe – Bogdan Aurescu

Apărare/Comunicaţii – Georgian Pop

Finanţe/ Fonduri europene – Marius Nica/ Cristian Socol

Interne – Gabriel Vlase/Mihai Fifor

Transporturi – Mihai Fifor

Economie – Mihai Tudose

Sănătate – Florian Popa/ Ionel Sinescu

Cultură – Daniel Barbu

Educaţie – Sorin Câmpeanu

Mediu – Daniel Constantin

Agricultură – Daniel Botănoiu

Energie – Andrei Gerea

Tineret şi sport – Gabriel Petrea

Relaţia cu Parlamentul – Steluţa Cătăniciu/Graţiela Gavrilescu

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult