Acasa Actualitate-InternaPolitica interna LIVE UPDATE Rezultate alegeri locale 2024

LIVE UPDATE Rezultate alegeri locale 2024

scris de Ziua Veche
199 Afisari

Românii şi-au ales duminică reprezentanţii în administraţia locală – primarul general al Capitalei, preşedinţii de consilii judeţene, membrii Consiliului General al Municipiului Bucureşti sau ai consiliilor judeţene, primarii localităţilor/ primarii de sectoare ale Capitalei, precum şi membrii în consiliile locale ale fiecărei unităţi administrativ-teritoriale. Prezenţa la urne pe ţară la alegerile locale a fost, duminică, până la ora 22,00, de 49,95%, potrivit datelor anunţate de Biroul Electoral Central, peste nouă milioane de alegători exprimându-şi opţiunea de vot.

UPDATE ORA 08.51 Iaşi: Chirica şi Alexe, câştigători de noi mandate (numărătoare paralelă)

Numărătorile paralele ale partidelor politice îi arată câştigători pe primarul Mihai Chirica şi pe preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, în urma alegerilor locale desfăşurare pe 9 iunie în municipiul Iaşi şi în judeţ. Astfel, după numărătoarea a 90% din voturi, Mihai Chirica a primit 32,6% din sufragii, urmat fiind de senatorul USR Marius Bodea, candidatul ADU, cu 25,7% voturi, deputata Cosette Chichirău, cu 14,5% din voturi, liderul PSD Municipiul Iaşi, Bogdan Balanişcu – 13,7% şi europarlamentarul Tudor Ciuhodaru (AUR) – 9%.

UPDATE ORA 08.39 Dâmboviţa: Daniel Cristian Stan (PSD) anunţă că a fost reales primar al Târgoviştei

Primarul din Târgovişte, Daniel Cristian Stan, candidat din partea PSD pentru un nou mandat, anunţă că a fost reales în funcţie. „Mulţumesc pentru susţinerea fantastică! Nu am cuvinte să îmi exprim recunoştinţa! Continuăm împreună! Târgovişte!”, a transmis Daniel Cristian Stan, pe Facebook

UPDATE ORA 08.27  Neamţ: Candidatul PSD la Primăria Roman a anunţat că a pierdut în faţa deputatului PNL Laurenţiu Dan Leoreanu

Candidatul PSD pentru funcţia de primar al municipiului Roman, Lucian Micu, a anunţat că a pierdut în faţa contracandidatului său, deputatul PNL Laurenţiu Dan Leoreanu, potrivit numărătorii paralele efectuate de social-democraţi.

 

UPDATE ORA 08.16 Covasna: Raul Urdă (USR) a câştigat al doilea mandat de primar la Întorsura Buzăului (numărătoare paralelă)

Primarul oraşului Întorsura Buzăului, Raul Urdă, a anunţat că a câştigat cel de-al doilea mandat în urma alegerilor locale desfăşurate duminică, obţinând, potrivit numărătorii paralele, 2.367 de voturi.

Raul Urdă, care a candidat din partea Alianţei pentru Întorsura USR-PNL, a câştigat detaşat cursa electorală, pe locul al doilea, la mare distanţă, situându-se candidatul AUR, Gheorghe Boricean, urmat de Marcel-Adrian Murea (PSD), independentul Claudiu-Severian Morar şi de profesorul Băncilă Leca (Partidul Mişcarea România Suverană), care a fost primar al oraşului Întorsura Buzăului între anii 2008 – 2020, ales de două ori pe listele PSD, iar a treia oară pe lista ALDE.

UPDATE ORA 08.16 Neamţ: Preşedintele filialei PSD, Daniel Vasilică Harpa, anunţă că a câştigat preşedinţia Consiliului Judeţean

Preşedintele filialei PSD Neamţ, Daniel Vasilică Harpa, a anunţat că a câştigat funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, potrivit numărătorii paralele efectuate de social-democraţi.

UPDATE ORA 08.13 Argeş: Elena Lasconi a fost realeasă în funcţia de primar al municipiului Câmpulung (rezultate provizorii)

Elena Lasconi, candidată din partea Alianţei Dreapta Unită, a fost realeasă în funcţia de primar al municipiului Câmpulung, conform rezultatelor provizorii publicate pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente. De asemenea, Alianţa Dreapta Unită ar urma să deţină majoritatea în Consiliul Local Câmpulung.

UPDATE ORA 08.08 PNL Sector 1 susţine că George Tuţă ar fi câştigat alegerile (numărătoare paralelă)

PNL Sector 1 susţine că, după numărarea a 98,7% din totalul secţiilor de vot, George Tuţă ar fi noul primar al Sectorului 1. Potrivit sursei citate, „au mai rămas două secţii unde reprezentanţii USR tergiversează numărătoarea voturilor, la 10 ore de la închiderea secţiilor de vot”.

UPDATE ORA 07.38 Vaslui/PSD câştigă alegerile în judeţ; obţine CJ şi patru dintre cele cinci primării de oraşe (numărătoare paralelă)

PSD a câştigat alegerile la nivelul judeţului Vaslui, obţinând victorii în majoritatea comunelor, la Consiliul Judeţean şi în patru dintre cele cinci municipii şi oraşe, potrivit numărătorii paralele efectuate de partidele politice. Actualul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, social-democratul Ciprian-Ionuţ Trifan, câştigă primul mandat de preşedinte, reuşind să-l învingă pe liderul PNL Vaslui, Nelu Tătaru.

UPDATE ORA 07.26 Neamţ: Primarul comunei Tarcău, reales în funcţie din arest preventiv

Candidatul PNL pentru funcţia de primar al comunei Tarcău a câştigat alegerile chiar dacă se află în arest preventiv, a confirmat, pentru AGERPRES, prim-vicepreşedintele PSD Neamţ, deputatul Ciprian Şerban. Potrivit numărătorii paralele efectuate de social-democraţi, edilul a obţinut 583 de voturi, în timp ce principalul contracandidat, social-democratul Iulian Găină, are 450 de voturi.

UPDATE ORA 06.43 Primarul liberal al municipiului Piatra-Neamţ şi-a recunoscut înfrângerea în faţa contracandidatului PSD

Primarul liberal al municipiului Piatra-Neamţ, Andrei Carabelea, şi-a recunoscut înfrângerea „la câteva sute de voturi” în faţa contracandidatului PSD, Adrian Niţă. Edilul a anunţat că mandatul său merge până la finalul lunii octombrie, timp în care va continua proiectele şi va finaliza investiţiile în curs.

UPDATE ORA 06.37 Actualul primar al Aradului, Călin Bibarţ (PNL), ar fi câştigat un nou mandat, conform numărătorii paralele

Actualul primar al municipiului Arad, Călin Bibarţ (PNL), ar fi câştigat un nou mandat, potrivit numărătorii paralele a voturilor care este în curs de desfăşurare la sediul liberalilor şi ar cuprinde, până la ora 6,00, voturile din 97 de secţii din cele 115 din municipiul Arad.

UPDATE ORA 06.28 Cosmin Pop (independent): Târgu Mureş a dat un semnal că s-a despărţit de o epocă a unei dezbateri strict etnice

Candidatul independent la Primăria Târgu Mureş, Cosmin Pop, situat al treilea în cursa pentru fotoliul de primar, a afirmat, duminică noaptea, că în urma numărătorii paralele a voturilor exprimate se constată că locuitorii municipiului au dat un semnal că s-au despărţit definitiv de o epocă a unei dezbateri strict etnice.

UPDATE ORA 06.27 Primarul din Târgu Mureş, Soos Zoltan, a câştigat al doilea mandat, potrivit numărătorii paralele

Primarul din Târgu Mureş, Soos Zoltan, care a candidat independent susţinut de UDMR, a câştigat al doilea mandat, potrivit numărătorii paralele, cu peste 40% din sufragii, după centralizarea rezultatelor din 77 de secţii de votare din cele 85. Potrivit numărătorii paralele, Soos Zoltan a fost votat de 22.299 de persoane, în cele 77 de secţii de votare, în timp ce principalul său contracandidat, Dorin Florea, a obţinut 15.879 de voturi (29%).

UPDATE ORA 06.24 Prahova: Deputatul independent Mihai Poliţeanu anunţă că a fost ales primar al Ploieştiului

Deputatul independent Mihai Poliţeanu anunţă, luni, că a fost ales primar al municipiului Ploieşti în urma scrutinului electoral de duminică. Conform datelor postate pe site-ul său, Mihai Poliţeanu este licenţiat în Filosofie al Universităţii Bucureşti şi absolvent, cu bursă în străinătate, al Masteratului de Studii ale Naţionalismului din cadrul Universităţii Central Europene. El a urmat complet cursurile Masteratului Studii Comunitare al Facultăţii de Drept, Universitatea Bucureşti, fără dizertaţie, „dorinţa fiind de a participa la cursuri pentru a mă instrui în legislaţie şi instituţii ale Uniunii Europene”, arată sursa citată.

UPDATE ORA 06.22 Gigel Ştirbu (PNL Olt): Am câştigat la Slatina; acest vot ne obligă foarte mult

Preşedintele PNL Olt, Gigel Ştirbu, a declarat că rezultatul alegerilor locale în municipiul Slatina, unde potrivit numărătorii paralele efectuate de partide a câştigat liberalul Mario De Mezzo, obligă „foarte mult” şi arată că cetăţenii îşi doresc o altfel de administraţie”.

Ştirbu a afirmat că rezultatul demonstrează că mesajul candidatului PNL la Primăria Slatina a fost bine perceput de alegători.

UPDATE ORA 06.16 Olt: Candidatul PNL Mario De Mezzo a câştigat fotoliul de primar la Slatina (numărătoare paralelă PNL)

Candidatul PNL la Primăria municipiului Slatina, Mario De Mezzo, a câştigat alegerile pentru funcţia de primar, potrivit numărătorii paralele efectuate de liberali, şi a sărbătorit victoria pe străzile oraşului alături de sute de persoane. Mario De Mezzo a afirmat, într-o declaraţie de presă, că victoria este a slătinenilor şi arată nemulţumirea acestora faţă de actuala administraţie „incompetentă”.

UPDATE ORA 02.52 Alba: Dragoş Crişan (PSD) câştigă la Aiud în faţa primarului Oana Badea (PNL) – numărătoare paralelă 

Edilul municipiului Aiud, Oana Badea (PNL), prima femeie aleasă primar de oraş în judeţul Alba după 1989, a pierdut la alegerile locale de duminică, fiind surclasată de social-democratul Dragoş Crişan, potrivit numărătorii paralele efectuate de către PSD.

 

Fost secretar de stat în Ministerul Educaţiei, Oana Badea a avut două mandate consecutive de primar, ea fiind aleasă în 2016, după ce candidase, fără succes, în 2012.

UPDATE ORA 02.21 Satu Mare: Primarul Kereskenyi Gabor a câştigat un nou mandat (numărătoare paralelă parţială UDMR) 

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a câştigat, duminică, cel de-al treilea mandat, potrivit numărătorii paralele parţiale a UDMR.

„Avem rezultate parţiale de la 18 secţii din Satu Mare, unde sătmărenii, într-o majoritate covârşitoare de peste 65%, au votat pentru continuarea dezvoltării oraşului nostru şi au spus un ‘Nu’ categoric dezbinării, au spus un ‘Nu’ categoric pentru cei care nu doresc altceva decât să semene ură între locuitorii municipiului. Noi avem o misiune, trebuie să mergem înainte împreună cu toţi locuitorii, pentru a dezvolta oraşul nostru, pentru a crea condiţii de trai mult mai bune. Avem proiecte şi mergem mai departe cu construcţia acestor proiecte, cu implementarea proiectelor, avem foarte multe de făcut şi asigur toţi sătmărenii că vom face tot ceea ce ne stă în putinţă pentru a face un oraş de care să fim cu toţii mândri”, a declarat primarul Kereskenyi Gabor.

UPDATE ORA 02.19 Primarul Botoşaniului, Cosmin Andrei (PSD): Suntem fericiţi pentru că am câştigat Primăria

Primarul în exerciţiu al municipiului Botoşani, social-democratul Cosmin Andrei, a revendicat victoria în alegerile locale de duminică pentru funcţia de primar.

El a declarat că „victoria aceasta a constat în munca de echipă şi în campania constructivă” pe care le-a desfăşurat.

UPDATE ORA 02.13 Buzău: Primarul Toma câştigă un nou mandat, PSD are majoritate în Consiliul Municipal (numărătoare paralelă)

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma (PSD), a câştigat detaşat al treilea mandat, el având peste 60% din voturi, iar social-democraţii obţin şi majoritatea în Consiliul Local Municipal, conform numărătorii paralele parţiale a PSD.

 

„Din numărătoarea paralelă nu există secţie de vot în municipiul Buzău în care să nu fi câştigat minim 60 %, de asemenea s-a câştigat Consiliul Local, minim 50%. Rezultatele sunt încurajatoare, buzoienii apreciază ceea ce s-a întâmplat în acest oraş şi sunt mulţumit că am înregistrat acest rezultat pentru că ne permitem să continuăm. Sunt o mulţime de proiecte în desfăşurare şi le vom duce la capăt”, a declarat candidatul PSD pentru funcţia de primar al municipiului Buzău, Constantin Toma.

UPDATE ORA 01.49 Covasna: Primarul de la Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a câştigat al cincilea mandat (numărătoare paralelă UDMR)

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad (UDMR), a câştigat cel de-al cincilea mandat la alegerile locale de duminică, potrivit numărătorii paralele parţiale a Uniunii.

 

Acesta a declarat că încrederea acordată de cetăţeni îi dă puterea de a continua şi de a investi în comunitate.

UPDATE ORA 01.45 Ciucă: Rezultatul PNL de 28 % este cât se poate de bun; sondajele ne dădeau la 14 % – 15 % , nu cu mult timp în urmă 

Rezultatul obţinut de PNL la alegerile locale, de 28 % scor politic, este cât se poate de bun, ţinând cont de faptul că, nu cu mult timp în urmă, sondajele indicau pentru liberali o situare la 14-16%, a declarat preşedintele PNL, Nicolae Ciucă.

 

„Este un vot al românilor, este o recunoaştere pe care suntem datori să o îndreptăm către toţi cei care astăzi au votat PNL. Aşa cum arată procentele, discutăm de aproximativ 2,5 milioane de români. Şi este, de asemenea, un vot remarcabil pentru lista comună a Alianţei (PSD – PNL n.r.), românii arătând foarte clar opţiunea pentru valorile europene şi refuzul extremismului. Au zis un ‘Nu’ categoric extremismului. Motiv pentru care, sigur, rezultatul nostru este cât se poate de bun, ţinând cont de faptul că, nu cu mult timp în urmă, aceleaşi sondaje ne clasificau undeva la 14-16%. Iată, PNL obţine 28% şi, în felul acesta, putem să menţionăm că este un rezultat obţinut după cinci ani de guvernare. Guvernarea erodează”, a declarat Nicolae Ciucă, duminică noaptea, la sediul central al PNL.

UPDATE ORA 01.37 Timiş/ Robu: Sunt cu conştiinţa împăcată, mi-am făcut datoria 

Candidatul Alianţei electorale PSD-PNL în alegerile pentru Primăria Municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a declarat, după închiderea urnelor, că este cu conştiinţa împăcată că şi-a făcut datoria.

 

„Sunt rezultate parţiale, aşteptăm să se numere mai multe (buletine de vot din secţii, n.r.). În ce mă priveşte, eu sunt cu conştiinţa împăcată. Mi-am făcut datoria şi le mulţumesc colegilor care, şi ei, şi-au făcut datoria. M-am prezentat cu un program de guvernare locală sau, dacă vreţi, de administrare a Timişoarei pentru următorii ani. Un program amplu. Am fost în peste 30 de locuri în oraş, în cartiere, lumea era favorabilă peste tot. Pe Facebook am fost cât am putut de activ, pe Tiktok la fel, pe Instagram la fel, cu favorabilitate bună. Şi acolo am prezentat şi ce am eu în spate, că eu aşa consider, ca principiu, că atunci când candidezi la o funcţie trebuie să vii cu un program, să spui oamenilor ce vrei să faci şi trebuie să arăţi şi de ce ai fi credibil, că poţi să şi faci ceea ce propui”, a afirmat Nicolae Robu.

ORA 01.29 Prahova: Primăriile Câmpina, Buşteni şi Azuga – câştigate de PSD 

Primăriile Câmpina, Buşteni şi Azuga au fost câştigate, în urma scrutinului de duminică, de către candidaţii PSD, a declarat, pentru AGERPRES, deputatul Bogdan Toader.

Conform sursei citate, la Buşteni revine în funcţia de primar Emanoil Savin, care a deţinut şi mai multe mandate de parlamentar.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS