Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Liviu Dragnea: 33 de prefecti ocupa functiile ilegal

Liviu Dragnea: 33 de prefecti ocupa functiile ilegal

scris de Ziua Veche
1 afisari

Liviu Dragnea-foto AgerpresSecretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marti seara, la Constanta, ca 33 de prefecti ocupa ilegal functiile, iar social-democratii vor face plangeri penale impotriva acestora, pentru uzurparea de calitati oficiale.Prezent la Conferinta judeteana a PSD Constanta, Dragnea a mentionat ca ii cere premierului Emil Boc sa numeasca imediat prefecti, in cele 33 de judete, in conditii legale. „Au fost numiti prefecti in aceasta tara in doua valuri importante, in februarie 2009, si jumatate la 1 octombrie 2009, dupa ce am fost dati afara de la guvernare. Treizeci si trei dintre prefectii Romaniei au fost numiti temporar, pe baza legislatiei in vigoare. In acea lege spune ca ai dreptul, ca si guvern, sa prelungesti aceasta perioada de interimat cu 6 luni peste celelalte 6 luni”, a explicat reprezentantul PSD, precizand ca, „tot in acea lege se spune ca aceasta masura se dispune printr-un act administrativ, in cazul nostru inseamna hotarare de guvern, ceea ce nu exista”.
Liviu Dragnea a declarat ca miercuri, in cele 33 de judete, se va trimite „modelul de actiune in instanta prin care instantele de contencios sa constate faptul ca acesti cetateni ocupa ilegal functiile”.
„Poate o data si o data se trezesc si inteleg ca tara nu mai poate fi condusa fara lege”, a mai afirmat secretarul general al PSD, Liviu Dragnea.

 

 

 

0 comentariu

ion 15-03-2010 - 21:29

Care sunt legaturile lor cu actuala putere?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult