Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Liviu Dragnea contraatacă. PSD merge înainte (video)

Liviu Dragnea contraatacă. PSD merge înainte (video)

scris de P.C.R.
12 afisari

Liderii PSD au discutat, joi, să mențină OUG privind modificarea Codurilor Penale în Ședința Comitetului Executiv Național al PSD. La capătul şedinţei, Liviu Dragnea a dat primul mesaj public de când Guvernul Grindeanu a trecut ordonanţele de urgenţă.

liviu dragneaLiviu Dragnea susţine că protestatarii sunt dezinformaţi şi nu ar cunoaşte substanţa ordonaneţi de urgenţă: „Această campanie de minciună şi dezinformare practicată în ultimele zile… Am auzit-o aseară pe Olguţa Vasilescu spunând un lucru total adevărat: şi eu dacă aş fi stat numai la TV în ultimele zile fără să mă uit pe decizile Curţii Constituţionale, fără să mă uit pe ce a adoptat Guvernul, aş fi ieşit în stradă”.

„De două săptămâni am finalizat cu avocaţii şi azi am început o acţiune de redeschidere a procesului Referendumului, deocamdată cu două acţiuni”, a mai declarat Dragnea.

„Oamenii care ne-au votat simt şi ei, organic, dorinţa să se exprime în stradă. Eu nu am de gând să scoatem în stradă un milion de oameni, pentru că ar fi o luptă între români şi eu aşa ceva nu accept”, a mai afirmat liderul PSD. În schimb, spune Dragnea, de vineri începe o „strângere de semnături” pentru ca susţinătorii PSD să aibă şi ei ocazia de a arăta ceea ce ar fi vrut să exprime dacă ieşeau în stradă.

Potrivit informaţiilor din timpul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, social-democraţii s-au pronunţat, cu unanimitate de voturi, pentru menţinerea ordonanţei de urgenţă de modificare a Codurilor penale. De asemenea, ministrul Justiţiei, Florin Iordache, ar fi primit un vot de încredere din partea colegilor săi.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că încercările de subminare a activităţii guvernamentale reprezintă o tentativă de subminare a ordinii de drept din România ”prin mijloace mai mult sau mai puţin legale”.

Liviu Dragnea a spus că Guvernul Grindeanu exercită o putere legitimată prin votul cetăţenilor la alegerile din 11 decembrie şi prin votul de învestire al Parlamentului. În consecinţă, destabilizarea activităţii Executivului ar reprezenta o destabilizarea a ordinii de drept.

PSD a câştigat alegerile printr-un vot masiv exprimat la urne de către cetăţeni. În această lună, Guvernu a exercitat puterea în mod legitim, în spiritul şi în litera Constituţiei. Guvernul şi partidele care îl susţin suntem determinaţi să exercităm puterea executivă şi legislativă acordată de către cetăţeni. Considerăm că orice încercare de subminare a activităţii Guvernului este o tentativă de destabilizare a ordinii de drept în România prin mijloace mai mult sau mai puţin legale”, a declarat Dragnea.

Preşedintele PSD a precizat că respectă dreptul manifestanţilor de a protesta, dar le-a cerut să se delimiteze de cei care vor să genereze violenţe.

”Este important ca aceste opinii să se exprime fără violenţă pentru că situaţia de azi noapte din Piaţa Victoriei nu cred că este situaţia pe care şi-au dorit-o cei care au ieşit din dorinţa de a protesta, de a-şi exprima opiniile. Rugămintea noastră pentru aceşti oameni cinstiţi este să se delimiteze de aceste grupări care au vrut să confişte acest protest sau care au vrut să facă astfel încât protestul să degenereze în violenţe. Nu ştiu în mintea bolnavă a cui s-a născut acest plan ca azi noapte să se ajungă la violenţe. Sper că MAI şi Parchetul să reuşească să afle cine a gândit, cine a organizat şi cine a plătit acţiunile violente de azi noapte”, a spus Liviu Dragnea.

„PSD este un partid care a câștigat alegerile în mod corect, printr-un vot masiv. În această lună de guvernare, Guvernul a exercitat puterea în mod legitim, în baza votului primit în Parlament și indirect în baza votului primit de la cetățeni în spiritul și litera Constituției. Guvernul și partidele care îl susțin suntem în continuare determinați să exercităm atât puterea executivă, cât și puterea legislativă acordată de către cetățeni. Considerăm că orice încercare de subminare a activității Guvernului este o tentativă de destabilizare a ordinii de drept din România prin mijloace mai mult sau mai puțin legale. A fost și un vot de încredere pentru Guvern — s-a reconfirmat susținerea în unanimitate pentru Guvernul condus de Sorin Grindeanu”, a afirmat Dragnea, la finalul reuniunii CExN al PSD.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult