Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Liviu Dragnea: premierul Dacian Cioloș a eșuat în toate (video)

Liviu Dragnea: premierul Dacian Cioloș a eșuat în toate (video)

scris de Șt. C
558 Afisari

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a criticat de la tribuna Parlamentului discursul prim-ministrului Dacian Cioloş despre starea economiei, spunând că expunerea făcută de şeful Guvernului nu reprezintă situaţia reală a economiei româneşti şi că Cioloş nu a vorbit româneşte, ci ”limba tehnocraţilor”.

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea

Dragnea, a declarat luni, în plenul reunit al Parlamentului, că premierul Dacian Cioloș nu a prezentat situația reală a economiei și nu a vorbit în limba română, ci în limba tehnocraților, care „sună străin” și este „ruptă de realitate”.

”Constat că ceea ce a prezentat, ceea ce a expus astăzi nu reprezintă situaţia reală, nu reprezintă realitatea. Şi pe mine şi pe colegii mei şi pe români îi îngrijorează foarte mult. Din ce a spus domnul prim-ministru ar trebui să înţelegem că România îşi continuă creşterea sănătoasă, imprimată de guvernarea PSD, de guvernele conduse de Victor Ponta, dar noi nu înţelegem asta pentru că astăzi, domnul Cioloş nu a vorbit în limba română, a vorbit limba tehnocraţilor, o limbă care sună străin şi este o limbă care este ruptă de realitate”, a spus Dragnea.

Liviu Dragnea a acuzat Guvernul că nu a făcut nimic bun pentru că românii ”nu au mai mulţi bani în buzunare”. ”Practic astăzi am aflat ca şi dumneavoastră că timp de un an de zile nu a făcut nimic, nu a făcut nimic bun. Pentru că am spus de limba tehnocraţilor, vreau să vă traduc. Când spun creştere economică, românii înţeleg mai mulţi bani în buzunare”, a adăugat Dragnea.

El l-a acuzat şi pe preşedintele Klaus Iohannis că a forţat demisia lui Victor Ponta de la şefia Executivului, iar PSD a fost scos de la guvernare într-o manieră nedemocratică pentru instalarea ”unui guvern pretins independent”.

„I-am propus prim-ministrului Dacian Cioloș să vină în fața Parlamentului și să expună situația reală a economiei românești. A venit, așa cum constatați, și apreciez lucrul ăsta, dar constat că ceea ce a prezentat, ceea ce a expus astăzi nu reprezintă situația reală, nu reprezintă realitatea „, a afirmat Dragnea.

Liderul social-democraților a menționat că premierul a spus că a avut în intenție să presteze un alt tip de guvernare, un alt mod de a guverna, transparent și predictibil, dar, potrivit lui Dragnea, Guvernul Cioloș a vrut să modifice pe furiș Codul fiscal.

„Eu aș fi sperat ca astăzi să aud o radiografie, o analiză chirugicală și cu bune și cu rele. Practic, astăzi am aflat ca și dumneavoastră că timp de un an de zile nu a făcut nimic, nu a făcut nimic bun. Pentru că am spus de limba tehnocraților, vreau să vă traduc. Când spun creștere economică, românii înțeleg mai mulți bani în buzunare”, a adăugat Dragnea.

El a susținut că social-democrații au fost „scoși de la guvernare într-o manieră nedemocratică”.

„Am plecat de la guvernare pentru că am fost forțați să o facem. Am fost scoși de la guvernare într-o manieră nedemocratică. Președintele Iohannis, protectorul dumneavoastră, a înlocuit un guvern desemnat de popor cu guvernul meu, un guvern pretins independent. Vă spun cu toată sinceritatea: și eu și colegii mei v-au votat în Parlament pentru că am avut trei speranțe în ceea ce vă privește. Am sperat că, în calitate de fost comisar european, veți deschide ușile Comisiei Europene și veți aduce în România mai multe fonduri europene, cel puțin câte am adus noi”, a adăugat Liviu Dragnea, subliniind că premierul Dacian Cioloș a eșuat în toate.

Citeste AICI discursul integral al lui Liviu DRAGNEA

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS