Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Liviu Dragnea şi-a dat demisa din Guvern. Îşi depune şi mandatul de președinte executiv al PSD

Liviu Dragnea şi-a dat demisa din Guvern. Îşi depune şi mandatul de președinte executiv al PSD

scris de M.A.B.
11 afisari

Liviu Dragnea a anunțat vienri, după condamnarea la un an de închisoare cu suspendare în dosarul referendumului, că își dă demisia din funcția de ministru al Dezvoltării Regionale.

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea

”I-am predat primului ministru demisia din funciția de ministru al Dezvoltării. L-am informat că luni va fi pe masa BPN mandatul meu de președinte executiv”, a anunțat Dragnea.

Social-democratul a mai precizat că respectă decizia instanței, dar că este de părere că prin aceaasta s-a creat un precendent periculos și că poate fi afectată democrația și libertatea partidelor de a îndemna oamenii să meargă la vot.

”Este o decizie pe care o respect. În schimb rămân întrebările pe care mi le-am pus și le pun în continuare public. Cum se mai poate face campanie în România? Este un precedent periculos pentru cine mai dorește să facă campanie electorală, care poate afecta democrația și libertatea partidelor de a îndema oamenii să vină la vot. Poate apărea impresia că a te prezenta la vot poate fi ceva greșit sau condamnabil”, a mai spus Liviu Dragnea.

Social-democratul a declarat, cu câteva zile înainte de decizia instanței, referitor la funcțiile pe care le deține, că în cazul unui verdict nefavorabil în dosarul referendumului, acestea „nu o să mai fie”, dar speră totuși „că nu o să fie cazul”.

Dragnea a fost condamnat vineri de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție la un an de închisoare cus supendare în dosarul Referendumului, în care este acuzat că ar fi pus la punct un sistem național de influență prin care ar fi fraudat votul la referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult