Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Liviu Dragnea şi scrisoarea Vicecancelarului Sigmar Gabriel

Liviu Dragnea şi scrisoarea Vicecancelarului Sigmar Gabriel

scris de C.S.
14 afisari

Rezultatul alegerilor parlamentare din România oferă Partidului Social Democrat ocazia de a construi o guvernare social-democrată și de aceea, PSD preia o mare responsabilitate pentru viitorul României, a afirmat președintele Partidului Social Democrat din Germania, Sigmar Gabriel, într-o scrisoare de felicitare transmisă președintelui PSD, Liviu Dragnea.

Sigmar Gabriel

Sigmar Gabriel

Dragă Liviu Dragnea, în nume personal şi în numele SPD doresc să vă felicit călduros, atât pe tine cât şi întreaga echipă, pentru câştigarea alegerilor parlamentare din România. Tu şi echipa aţi câştigat mulţi români de partea ideilor voastre social-democrate pentru viitorul ţării. Rezultatul alegerilor vă oferă un mandat puternic, care să asigure construcţia unei guvernări social-democrate în România. Astfel preluaţi o mare responsabilitate pentru viitorul ţării voastre”, a transmis Sigmar Gabriel, care este şi vicecancelar in Executivul federal german.

Înaltul oficial german precizează că performanţa electorală a lui Dragnea şi a PSD vine într-o perioadă de mari provocări pentru toată Europa.

„Criza economică cu urmările sale sociale devastatoare încă nu este complet depăşită în Europa. În acelaşi timp, trăim o perioadă în care populismul periculos este în continuă creştere, fiind cel care pune subsemnul întrebării fundamentele societăţilor noastre democratice şi parteneriatul european. Mai mult ca niciodată, în faţa acestor ameninţări este datoria noastră, ca social-democraţi şi progresişti, să conlucrăm şi să oferim impulsuri comune pentru o Europă mai bună: pentru o Europă care investeşte în creştere economică şi locuri de muncă. Pentru o Europă solidară şi care creează mai multă echitate socială, prin aplecarea către interesele de zi cu zi ale cetăţenilor ei. Pentru o Europă care apără libertatea şi democraţia în faţa populismului şi naţionalismului”, menţioneaza Sigmar Gabriel.

În finalul scrisorii, oficialul german i-a transmis lui Dragnea „salutări călduroase”, precum şi faptul că se bucură că poate colabora în continuare îndeaproape cu acesta, precum şi cu partenerii social-democraţi din Europa, pentru a realiza „aceşti paşi spre progres către o Europă mai bună”.

Premierii Suediei, Austriei și Cehiei, precum și alți lideri social-democrați europeni, în frunte cu președintele Parlamentului European, Martin Schultz, i-au scris mesaje de felicitare lui Dragnea, după scorul obținut de PSD în alegerile de duminica trecută.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult