Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ludovic Orban a pus tunurile pe Geoană. PNL este pilonul de stabilitate şi principalul atu al opoziţiei

Ludovic Orban a pus tunurile pe Geoană. PNL este pilonul de stabilitate şi principalul atu al opoziţiei

scris de R. C.P.
1 afisari

Ludovic Orban spune că PNL este pilonul de stabilitate şi principalul atu al opoziţiei, iar USL nu va fi afectată de problemele din PSD legate de Mircea Geoană deoarece credibilitatea şi onorabilitatea este dată în special de liberali.

Ludovic Orban se opune Aliantei PNL-PSD

foto: Evenimentul Zilei

Orban a fost întrebat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, dacă USL are de suferit din cauza problemelor din PSD legate de Mircea Geoană şi şefia Senatului.

Din fericire, PNL este pilonul de stabilitate şi principalul atu al opoziţiei. Nu cred că frământările din PSD, care, după opinia mea, sunt artificiale, fiind generate mai mult de chestiuni de relaţii personale şi mai ales de plătit poliţe mai vechi, vor afecta USL, pentru că ceea ce conferă credibilitate, onorabilitate, sprijin electoral şi mai ales capacitate de a guverna România este dat în special de PNL„, a declarat Orban.

Deputatul PNL a adăugat că, în opinia sa, Mircea Geoană ar fi trebuit să demisioneze atât din funcţia de preşedinte al PSD, cât şi din cea de preşedinte al Senatului după ce a pierdut alegerile prezidenţiale.

Mircea Geoană trebuia să-şi dea demisia singur din funcţia de preşedinte al Senatului, nu când a pierdut alegerile prezidenţiale, ci după ce s-a retras din Guvern. Domnul Geoană a ajuns preşedintele Senatului cu votul senatorilor PDL când constituiau marea coaliţie de guvernare a anului 2009 care a scufundat România atât de adânc încât probabil că suntem înfipţi într-un recif din care nu ştiu când vom mai ieşi. Ar fi trebuit să-şi dea demisia şi din funcţia de preşedinte al PSD şi din cea de preşedinte al Senatului după ce a pierdut alegerile prezidenţiale. Era un gest minim de demnitate„, a spus Orban.

Acesta a adăugat că mai este doar un an până la alegerile parlamentare, situaţie în care USL ar trebui să se concentreze pe întărirea programului de guvernare şi mai ales pe transmiterea principalelor idei ale programului către cetăţeni, astfel încât să voteze în cunoştinţă de cauză. Orban a fost întrebat dacă este de părere că Mircea Geoană va pleca din PSD şi, în situaţia în care o va face, unde va merge.

Nu cred că Mircea Geoană va pleca din partid decât dacă va fi dat afară. Credeţi că sunt într-o relaţie atât de apropiată cu domnul Geoană încât să ştiu? Nu cred că mai are importanţă unde se duce domnul Geoană„, a spus Ludovic Orban. El a adăugat că multă lume îl consideră vinovat pe Mircea Geoană pentru pierderea alegerilor prezidenţiale.

Aproape toţi cei care erau împotriva lui Traian Băsescu şi s-au înmulţit groaznic după primul an de guvernare, şi după al doilea, şi al treilea, pun pe seama domnului Geoană pierderea alegerilor prezidenţiale şi faptul că suntem pedepsiţi cinci ani să-l suportăm pe chelnerul numărul unu al României care îl trage de mânecă pe Sarkozy şi ne face de râs la fiecare apariţie publică. Îl consideră mare vinovat pe Mircea Geoană, iar în politică trebuie să ştii să faci paşi şi paşi înapoi, nu numai înainte„, a spus Orban.

El a adăugat că nu crede că va avea niciun impact această „frământare internă din PSD” asupra percepţiei de ansamblu a opoziţiei. „Chiar nu are niciun fel de semnificaţie dacă acum, în ultimul an, o să-l mai avem sau nu pe Geoană preşedinte al Senatului sau cine va conduce Senatul„, a conchis Ludovic Orban. Deputatul PNL a participat la conferinţa de alegeri a TNL Bistriţa-Năsăud.

Comisia de integritate şi arbitraj a PSD se va reuni, duminică, la ora 15.00, pentru a discuta situaţia lui Mircea Geoană, acuzat de conducerea partidului de nerespectarea unor decizii ale forurilor statutare. Preşedintele comisiei, Dan Şova, a precizat, miercuri, că la şedinţa comisiei va fi invitat şi Mircea Geoană.

Statutul PSD prevede că hotărârile Comisiei Naţionale de Arbitraj şi Integritate Morală pot fi contestate doar la Congres, singura cale de atac pe care o are Mircea Geoană, în eventualitatea unei sancţiuni a comisiei, la şedinţa care va avea loc duminică.

Comisia Naţională de Arbitraj şi Integritate Morală (CNAIM) a PSD, sesizată de preşedintele PSD, Victor Ponta, în legătură cu posibile încălcări ale Statutului de către Mircea Geoană, este formată din nouă membri aleşi direct de Congres, la lucrări participând şi câte un reprezentant al fiecărei filiale judeţene. De altfel, majoritatea organizaţiilor judeţene ale PSD au anunţat că susţin decizia BPN de înlocuire a lui Geoană de la şefia Senatului şi că acesta trebuie sancţionat pentru că nu a respectat această hotărâre.

Potrivit Statutului PSD, Comisia de integritate poate fi sesizată şi de organele de conducere ale partidului în legătură cu abateri grave de la Statut.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult