Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ludovic Orban, candidatul PNL la Primăria Capitalei

Ludovic Orban, candidatul PNL la Primăria Capitalei

scris de B.C.R
10 afisari

Președintele interimar al PNL București, Cătălin Predoiu, a anunțat luni că Ludovic Orban este candidatul partidului la Primăria Capitalei.

ludovic orban candidat pnl bucuresti”Am luat decizia de a continua bătălia pentru Primăria Capitalei în formula unei echipe. (…) Această bătălie va fi continuată de PNL având candidat pe dl Ludovic Orban„, a declarat Predoiu.

Liberalul a arătat că decizia ca Ludovic Orban să fie desemnat candidat a fost luată în baza sondajului de opinie intern, care a arătat cine are cele mai mari șanse pentru câștigarea Primăriei Capitalei.

„Stau umăr la umăr (n.r. — în sondaj Orban și Bușoi), în marja de eroare în jurul cifrei de 30%, prin urmare a fost o decizie obiectivă, dar plecând în același timp și de la șansele pe care credem că le are unul altul la această bătălie”, a spus Predoiu.

El a subliniat că Primăria Capitalei nu trebuie „lăsată pe mâna PSD”.

La rândul său, Cristian Bușoi a susținut că decizia ca el să nu mai fie candidat la Primăria Capitalei a fost luată în comun acord cu liderii liberalilor de la nivel central în baza sondajului intern.

„Cred în șansa lui Ludovic Orban de a convinge electoratul de dreapta, nu doar al PNL, ci și cel care astăzi ar putea să se îndrepte în sondajele de opinie către alți candidați sau alte partide politice. Îl voi susține cu toată tăria și cred că PNL are o șansă foarte mare să câștige Bucureștiul în acest fel”, a susținut liberalul.

El a indicat că o victorie a PNL în București este „obligatorie”.

PNL are o singură opțiune: să câștige Primăria Generală. (…) O victorie a PNL în fața PSD la București este obligatorie și mai importantă decât orice proiect personal. Pentru asta am decis să susțin candidatul PNL care va reuși să strângă votanții fragmentați de dreapta și să câștige împotriva PSD, pe dl Ludovic Orban. În politică, ca și în viață, forța stă nu în ambiția de câștig personal, ci în voința de a-ți ajuta echipa să câștige. (…) Nu mă opresc, nu dezertez, doar predau ștafeta unui coleg, dl Orban, conform deciziei luate împreună cu conducerea PNL. Nu cred în retrageri și în cedări. Am 37 de ani și am învățat că cea mai importantă lecție în politică este: ai reușit, continuă; nu ai reușit, continuă până când câștigi încrederea oamenilor”, a spus Bușoi.

El a arătat că va continua să susțină proiectul PNL București și proiectul său pentru modernizarea sistemului de sănătate.

„Bucureștiul are probleme serioase, fiindcă șapte ani a trăit un haos vesel: de la autostrada suspendată la cel mai lung cârnat din lume ne-am distrat cu toții pe banii noștri. Dacă nu suntem atenți, PSD va pune mâna din nou pe București, iar problemele Bucureștiului vor fi și mai grave”, a afirmat Bușoi.

Ludovic Orban a declarat luni că va candida la Primăria Capitalei pentru că Bucureștiul are nevoie de o persoană cu viziune, adăugând că este pregătit să parcurgă toți pașii procedurali pentru validarea candidaturii sale.

”S-a hotărât să fiu eu candidatul. În spatele candidaturii mele se află o viață de muncă în slujba comunității. Ultimii 25 de ani i-am petrecut în slujba semenilor mei. Am ocupat funcții publice importante în care am lăsat urme, în București și în jurul Bucureștilor există lucruri pe care le-am făcut sau la care am participat pentru a fi făcute. (…) Candidez nu ca să mă aflu în treabă, candidez pentru că Bucureștiul are nevoie de o mână pricepută, are nevoie de o persoană cu viziune care să facă astfel încât Bucureștiul să conteze, iar bucureștenii să trăiască într-adevăr într-o capitală demnă de UE. Sunt hotărât să pun toată energia, toată forța de care dispun, toată priceperea și cunoașterea mea alături de echipa PNL pentru a atinge obiectivul fundamental al nostru: câștigarea Primăriei Capitalei și a primăriilor de sector”, a spus Orban.

El a precizat că este pregătit să parcurgă pașii următori, și anume votul în conducerea PNL București și validarea în Biroul Politic Național al PNL.

„Aștept finalizarea procedurilor statutare, și anume votul la nivelul Bucureștiului și, ulterior, validarea în Biroul Politic Național. (…) Cel mai probabil Biroul Politic Național va avea loc lunea viitoare. (…) Le voi spune (n.r. colegilor din PNL București) că în momentul în care mi-am depus candidatura mi-am asumat acest obiectiv de a câștiga Primăria Capitalei din partea PNL. (…) Nu cred că va exista vreo problemă ca vreunul dintre ei să nu-mi acorde sprijinul”, a adăugat Orban.

El l-a felicitat pe Cristian Bușoi pentru „campania frumoasă, profesionistă și dedicată pe care a desfășurat-o și care l-a adus la un nivel de cunoaștere și de încredere”.

„Îl consider ca făcând parte din elita PNL și dacă Cristian Bușoi ar fi fost candidatul PNL la funcția de primar general l-aș fi sprijinit cu toată forța și cu toată priceperea mea”, a spus Orban.

Întrebat dacă va negocia cu partidele de dreapta pentru a le coagula în jurul său, el a arătat că nu este în măsură să răspundă la această întrebare.

El a mai spus că nu știe cine sunt contracandidații săi și că este interesat să ofere bucureștenilor soluția care să le dea încredere. De asemenea, Orban nu a dorit să comenteze o posibilă confruntare cu Traian Băsescu.

Liberalul a mai afirmat că ocupă funcții publice din 1998 și că nu se așteaptă ca DNA să mai inventeze ceva.

„Ocup funcții publice începând din 1998, am ocupat funcții de secretar general, secretar de stat, președinte de agenție, viceprimar general, ministru, vicepreședinte al Camerei Deputaților. Nu am fost niciodată subiectul nu al unei anchete, ci al unei suspiciuni legate de fapte de corupție. Sunt un om corect, un om care a respectat legea cu strictețe în exercitarea mandatelor pe care le-a avut, un om pe care toți cei care au lucrat cu mine știu că am pus în primul plan interesele publice, legea și tot ceea ce înseamnă obiectivele funcțiilor publice pe care le-am deținut. Ca atare nu cred că ar putea cineva acum să mai inventeze cine știe ce chestiune legată de DNA”, a conchis Orban.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult