Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ludovic Orban: Dacă Parlamentul nu vrea să stabilească data alegerilor generale, nu ai ce să le faci

Ludovic Orban: Dacă Parlamentul nu vrea să stabilească data alegerilor generale, nu ai ce să le faci

scris de Misu Andrei
98 afisari

Premierul Ludovic Orban a comentat decizia CCR prin care Legislativul stabilește data alegerilor generale și a spus că dacă parlamentarii nu vor să stabilească data sau nu se prezintă la vot pentru a face cvorum, atunci aceștia nu pot fi trași la răspundere.

“Decizia Curții mi se pare la fel de stranie ca multe alte decizii. Gândiți-vă că parlamentarii nu răspund pentru voturile politice din mandat. Dacă Parlamentul nu poate să stabilească data alegerilor că nu vin parlamentarii la cvorum și nu se poate adopta legea, ei nu răspund. Rămân în funcții. Ce faci?

Dacă Parlamentul nu vrea să stabilească data alegerilor, nu ai ce să le faci parlamentarilor. Cine stabilește data alegerilor? Mi se pare ceva foarte straniu, foarte ciudat”, a declarat Ludovic Orban, marți seară, la B1 TV.

Acesta a explicat de ce Guvernul a ales data de 6 decembrie pentru alegerile parlamentare.

“Noi am stabilit data alegerilor în baza prevederilor constituționale și în baza prevederilor legii aflate în vigoare. Eram obligați să facem lucrul acesta, pentru că acestea sunt prevederile legii.

De ce data de 6 decembrie? Pentru că trebuie să ții cont de două elemente constituționale. Durata mandatului de parlamentar, care e patru ani și durata mandatului expiră pe 20 decembrie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult