Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ludovic Orban îl contrazice pe Kelemen Hunor: Nu este o soluție impozitarea pensiilor speciale

Ludovic Orban îl contrazice pe Kelemen Hunor: Nu este o soluție impozitarea pensiilor speciale

scris de Misu Andrei
111 Afisari

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat miercuri că nu susține impozitarea pensiilor speciale, după ce anterior liderul UDMR, Kelemen Hunor a propus impozitarea pensiilor mai mari decât salariul președintelui.

„Nu este o soluție. Nu poți să impozitezi doar veniturile din pensii. Există principii constituționale privind justa distribuție a sarcinei fiscale. Când impozitezi, impozitezi veniturile în sine, nu veniturile dintr-o anumită natură. Nu poți să impozitezi diferențiat doar pensiile și celelalte venituri din salarii sau dividente să nu le impozitezi”, a declarat Orban.

Kelemen Hunor a declarat marți că orice pensie mai mare decât indemnizația președintelui trebuie să fie impozitată cu 99% pentru valoarea care depășește salariul șefului statului.

Vicepremierul a propus soluția impozitării cu aproape 100% a pensiilor speciale peste un anumit nivel, soluție care ar fi constituțională, în opinia lui.

„Haideți să impozităm pensiile speciale cu 99% acea valoare care depășește indemnizația președintelui României. Tot ce este un venit din pensii peste această sumă se impozitează cu 99%. Atunci nu se mai pune problema de constituționalitate. Parlamentarii nu ajung, militarii nu ajung la această sumă. Mie îmi plac abordările nuanțate, nu îmi plac abordările populiste. Am spus în coaliție să abordăm corect problematica și să facem un lucru just. Mie nu îmi plac abordările populiste de dragul de a fi mai frumos decât colegul din politică”, a declarat Kelemen Hunor marți seară, la B1TV.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult