Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ludovic Orban, noi dezvăluiri despre ultimele „bombe” găsite în economie

Ludovic Orban, noi dezvăluiri despre ultimele „bombe” găsite în economie

scris de Misu Andrei
116 Afisari

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri că sunt atâtea probleme în buget, că nici nu ştie dacă s-au putut identifica toate. Prim-ministrul a vorbit despre plăţile restante către firmele care nu şi-au mai primit banii din septembrie şi despre întârzierile de la Casa de Sănătate, de peste un an, la decontarea concediilor medicale şi de maternitate.

„La Casa de Sănătate sunt întârzieri în decontarea concediilor medicale şi de maternitate şi de un an de zile, pe spinarea firmelor, a angajatorilor.

Sunt lucrări nedecontate, nu cred că putem aloca toate sumele. Ai PNDL, ultima decontare a fost în 16 septembrie, acolo sunt firme de construcţie care au făcut lucrări şi au emis factura pentru lucrări avizate şi nu sunt plătiţi. Legi şi contracte, despre asta e vorba.

Primul actor într-o societate care trebuie să respecte legea e guvernul, altfel, nimeni nu va respecta legea.

Important e să impui această regulă, chiar dacă, aparent, ţi se creează deficit bugetar, exista oricum”, a declarat Orban.

Premierul a vorbit şi despre situaţia dificilă privind plăţile retroactive către cadrele didactice – anul acesta 255, iar ultima plată 35%, bani care nu erau prevăzuţi în buget.

Nici nu ştiu dacă am reuşit să identificăm tot, e o adevărată artă de a ascunde aceste cheltuieli”, a conchis Orban.

Totodată, Guvernul va încerca să corecteze Ordonanţa 114, a declara premierul Ludovic Orban, care a calificat acest act normativ drept „criminal”.

Potrivit lui Orban, Guvernul va încerca să realizeze „corecţii la Ordonanţa 114, care este un act normativ criminal care creează probleme grave în toate domeniile de activitate”.

În opinia sa, „marele păcat” al guvernărilor trecute „a fost instabilitatea legislativă a Codului fiscal”, care a pus societatea „într-o stare de bulversare, de continuă adaptare”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult