Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ludovic Orban nu exclude asumarea răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi

Ludovic Orban nu exclude asumarea răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi

scris de Misu Andrei
63 afisari

Premierul Ludovic Orban spune că nu exclude un posibil proiect de lege asupra căruia Guvernul să își asume răspunderea privind revenirea la alegerea primarilor în două tururi.

„Nu exclud nimic”, a spus Ludovic Orban luni, la Parlament, întrebat la finalul BEX al PNL dacă Executivul ar lua în calcul asumarea răspunderii pe un astfel de proiect de lege.

Pe de altă parte Orban a precizat că nu intenționează să candideze la Primăria Capitalei.

„Eu sunt prim-ministru. Nu s-a discutat niciodată, nu există nici măcăr în capul meu, privitor la o candidatură la Primăria Capitalei”, a spus el.

Președintele PSD Marcel Ciolacu spunea recent că PSD va depune o moțiune de cenzură în următoarea sesiune parlamentară împotriva Guvernului PNL. Anterior, liderul interimar al social-democraților spunea că, în cazul în care Executivul își va asuma răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi, atunci PSD va avea moțiune de cenzură în Legislativ.

Pe 18 decembrie, Raluca Turcan a spus că PSD nu își schimbă năravurile și continuă să deturneze rolul Parlamentului și tergiversează adoptarea unor proiecte importante.

Vicepremierul preciza atunci că PNL ar putea fi pus în situația să își angajeze răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult