Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ludovic Orban: Nu există un număr suficient de parlamentari care să asigure reuşita moţiunii

Ludovic Orban: Nu există un număr suficient de parlamentari care să asigure reuşita moţiunii

scris de Misu Andrei
95 afisari

Premierul Ludovic Orban a declarat, înainte de citirea în Parlament a textului moţiunii de cenzură că nu există un număr suficient de parlamentari care să asigure reuşita moţiunii.

„Conform evaluării actuale, nu există un număr suficient de parlamentari, astfel încât să asigure reuşita moţiunii”, a spus Orban, după Reuniunea Biroului Permanent Național al Partidului Național Liberal.

El a adăugat că obiectivul liberalilor este de a împiedica adoptarea moțiunii de cenzură.

„BPN al PNL a stabilit poziția față de moțiunea de cenzură. Obiectivul fundamental este să pună în practică voința cetățenilor care își doresc alegerea primarilor în două tururi. Plecând de la acest obiectiv, PNL va împiedica adoptare moținii de cenzură. Am luat decizia ca parlamentarii PNL să fie în plen și să voteze la vedere împotriva moțiunii de cenzură. Am mandatat grupurile parlamentare de la Senat și Camera Deputaților să poarte negocieri cu toate grupurile parlamentare partenere, cu parlamentari individual, indiferent dacă sunt neafiliaţi sau aparţinând unor grupuri politice, pentru a convinge aceşti parlamentari că e extrem de benefic ca sistemul de alegere a primarilor în două tururi să fie adoptat, şi, ca atare, să nu voteze în favoarea moţiunii”, a declarat Ludovic Orban, la finalul BPN al PNL.

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban este citită astăzi în Parlament. PSD și UDMR acuză Executivul, în textul moțiunii de cenzură intitulată „Guvernul Orban/PNL – privatizarea democrației românești”, de încălcarea principiilor democratice, prin asumarea răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult