Macovei: Năstase să se judece în propriile sale dosare | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Macovei: Năstase să se judece în propriile sale dosare

Macovei: Năstase să se judece în propriile sale dosare

scris de A.H.
2 afisari

Europarlamentarul PDL Monica Macovei i-a recomandat liderul PSD Adrian Năstase să mergă să se judece în propriile dosare în loc să facă comentarii despre dosarele altora. Sâmbătă, Năstase a scris pe blogul său că şeful Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu „a fost supus la nişte umilinţe incredibile” şi acuza faptul că Băsescu „oferă cătuşe – ca diversiune, pentru dezastrul din ţară”.

monica macovei si sever voinescu pdl

foto: Agerpres

Monica Macovei a susţinut că declaraţiile din ultima vreme ale unor lideri PSD la adresa unor judecători şi procurori “care au încercat să-şi facă treaba fără să se uite la culoarea politică a cercetatului”, care instrumentează “nu dosare politice, ci penale, de fraudă, de corupţie”, sunt îngrijorătoare şi că mesajul adresat acestora ar fi unul de intimidare.

“Între alţii comentează domnii Năstase şi Ponta. Sau poate e unul singur: Năstase-Ponta. Adrian Năstase să se ducă să se judece pentru că are dosare în judecată pe care şi le amână de ani de zile. Mi se pare incalificabil să vorbeşti despre justiţie, despre dosarele altora când tu îţi amâni dosarele şi nu te duci să te judeci. Iar Victor Ponta ar putea să-l însoţească, să se asigure că nu şi le mai amână încă o dată”, a afirmat Macovei, citată de Agerpres.

Ea a subliniat că “tot timpul cei doi s-au opus justiţiei”, “au încercat să blocheze justiţia”, reamintind “apărarea pe care a construit-o Victor Ponta în Parlament împotriva avizării cererii de percheziţie lui Adrian Năstase”.

Voinescu despre pilula amară a lui Antonescu

Actul de justiţie nu aparţine niciunui partid şi nu trebuie să dea satisfacţie niciunei pretenţii politice, se realizează conform legii şi nu conform pulsiunilor pubere ale liderului PSD, Victor Ponta, a susţinut la rândul său deputatul PDL Sever Voinescu, în aceea şi conferinţă de presă.

Voinescu a afirmat că “arestarea unui lider local al PSD a născut reacţii din specia delirului la vârful partidului roşu, bine potenţate de trusturile media prietene”.

Deturnarea atenţiei opiniei publice de la fondul unui dosar în “linia obsesiei anti-Băsescu” este o diversiune, iar instigarea la violenţă, crearea de tensiuni sociale fac parte dintr-un plan care ar trebui să îl aducă la putere pe Victor Ponta în funcţia de preşedinte, iar pe Adrian Năstase în cea de premier, a afirmat deputatul PDL.

Sever Voinescu a ţinut să atragă atenţia că iluzia lui Crin Antonescu, “care îşi imaginează că maşinăria PSD va trage să-l facă preşedinte în 2014, se va dovedi foarte curând o pilulă amară”.

Năstase deplânge soarta lui Nicolescu

PSD nu  protestează împotriva justiţiei, ci pentru că vrea justiţie. Vrea dreptate pentru oameni ca Nicolescu, cel care a fost supus la nişte umilinţe incredibile. Vrea dreptate însă şi pentru pensionarii militari, care încep sa se judece cu statul care ii saraceste. Vrea dreptate şi pentru profesorii care încă aşteaptă ca statul să le dea banii promişi. Vrea dreptate şi pentru toţi cetăţenii minţiţi de actuala putere. Vrea ca Băsescu să nu mai ofere cătuşe – ca diversiune, pentru dezastrul din ţară, pentru izolarea internaţională a României”, a scris sâmbătă pe blog Adrian Năstase.

Liderul PSD mai subliniază: „Să nu facem  o confuzie. Nimeni nu se opune unei anchete, nimeni nu vrea să blocheze justiţia. Pornind însă de la măsura abuzivă şi total nejustificată a arestării (într-un caz în care este clar că nu există pericol social), vrem să protestăm împotriva statului poliţienesc, a clientelei mafiote a PDL şi a tentativei acestora de a acapara, total, justiţia din România”, argumenteaza el.

4 comentarii

Mache 30-01-2011 - 16:35

Vai de mine! Se poate asa ceva :-/ ? Tocmai pe d-l Nastase, mare patriot nationale si creatura de o cinste ireprosabila, se apucara uneltele reactiunii bashiniste sa o atace?

Cum, nu stiati cu totii ca dl. Nastase traieste in cea mai crunta saracie, asa cum ii sade bine PSD-istului, din pensia cumulata de ciochist, de UTC-ist si din ouale vandute in Obor, in drum spre senat :-& ?

urbos 30-01-2011 - 17:34

Iar da din gura nemernica asta, ier a iesit din mormant. Dar moartea n-ar fi o pedeapsa suficienta pentru secaturi ca Macovei si restul satrei.
Si cand te gandesti ca blestemata era aparatoare drepturilor omului.

geo 30-01-2011 - 19:40

Da voi cu Ridzi ce ati facut,voi puteti alti nu jigodii ca toti sunteti si voi doi,javre politice.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult