Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Macovei o atacă pe Udrea: Eu voi câștiga alegerile prezidențiale

Macovei o atacă pe Udrea: Eu voi câștiga alegerile prezidențiale

scris de C.F.V.
14 afisari

Monica Macovei e convinsă că va câștiga alegerile prezidențiale din toamnă. Declarația exagerat de optimistă vine în contextul luptei cu Elena Udrea, la rândul ei, sigură că o femeie va ajunge la Cotroceni în acest an.

Monica Macovei se vede la Cotroceni.

Monica Macovei se vede la Cotroceni.

„Eu voi câştiga alegerile prezidenţiale. Am fost ministru femeie. La un mandat, era o perioadă în care am fost sigura femeie într-un guvern de bărbaţi şi condus de un prim-ministru bărbat şi am rezistat tuturor acelor bărbaţi care, la un moment dat sau la anumite momente, urlau la mine, să semnez acte pe care le consideram ilegale. Şi pe care nu le-am semnat. Şi cu toţi aceşti bărbaţi, care nu voiau nici DNA, nici ANI, nici declaraţii de avere, nici conflictul de interese să fie infracţiune, tot le-am făcut. Da?”, a declarat Monica Macovei.

Macovei nu s-a oprit, însă, aici, continuând ofensiva pro-feministă.

„Şi ştim cu toţii că femeile fac mai multe lucruri decât bărbaţii. Şi uneori le fac şi mai bine. Şi mai ştim şi că bărbaţii – sau unii dintre ei – ştiu că femeile fac aceste lucruri. Este total irelevant, contează cum eşti, ce putere ai, ce-ai făcut până acum – eu am dovedit – ce vrei să faci mai departe şi contează ce încredere au oamenii în tine, bărbaţi şi femei. Au încredere că poţi să-i faci fericiţi, sănătoşi, educaţi şi fără corupţie şi cu locuri de muncă, te votează. N-au încredere, nu te votează. Eu aşa văd lucrurile”, a conchis ea.

Tăvălugul declarațiilor feministe a fost pornit de marea sa rivală la prezidențiale, Elena Udrea, candidatul PMP, care s-a declarat, de asemenea, „convinsă” că românii vor vota o femeie la alegerile prezidenţiale din acest an și că „o femeie poate rezolva problemele acestei ţări”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult