Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Macovei: Ponta porneşte la drum cu minciuni

Macovei: Ponta porneşte la drum cu minciuni

scris de A.B.
8 afisari

Monica Macovei consideră că trio-ul Voiculescu – Ponta – Antonescu l-a dat jos pe Mihai Răzvan Ungureanu de frică, pentru că acesta creştea în sondaje. Ea  susţine că Victor Ponta porneşte la drum cu minciuni pentru că a nominalizat în Cabinet persoane aflate în incompatibilitate.

monica macovei„Să fim bine înţeleşi: trio-ul Voiculescu – Ponta – Antonescu l-a dat jos pe MRU prin cumpărare/racolare de parlamentari pentru că acesta pregătea creşterea salariilor pentru bugetari şi, mai ales, pentru că fostul premier creştea în sondaje”, a declarat Macovei.

Ea a susţinut că celor trei le-a fost frică de MRU şi l-au înlăturat. Asta nu se numeşte democraţie, scrie Macovei pe blogul personal, într-o postare intitulată “Le-a fost frică de MRU şi l-au dat jos. Ponta porneşte la drum cu minciuni”.

Monica Macovei este  convinsă că Ponta a minţit când a declarat că prioritatea zero a Guvernului pe care îl propune este respectarea legii, fără excepţii, fără derogări şi fără scuze.

Victor Alistar (propus ca ministru delegat pentru strategii guvernamentale, transparenţa şi relaţii cu societatea civilă) este incompatibil cu ocuparea oricărei funcţii publice (inclusiv cea de ministru), incompatibilitate constatată de ANI prin decizia nr. A/1130/I.I./20.07.2009, rămasă definitivă pe 7 august 2009”, a explicat Macovei.

Ea susţine că Victor Ponta ştia de existenţa acestor documente, dar a trecut cu vederea.

„Înainte de a fi validat de Parlament, aşadar, Guvernul Ponta a pornit la drum cu o minciună şi o propunere care încalcă legea. Scopul acesteia a fost crearea unui minister inutil şi ridicol pentru clientul politic Alistar. Fiecare minister şi agenţie trebuie să ia deciziile în mod transparent, iar asta depinde de ministru/director şi nu de crearea unui alt minister. Ministerul Transparenţei pare scos din «Ferma animalelor»”, susţine Macovei.

Potrivit acesteia, incompatibilul Alistar nu e o rătăcire de moment a lui Ponta, ci pare să definească începutul de mandat al guvernului USL.

În acest sens, Macovei a pus pe tapt şi cazul Corina Dumitrescu, soţia pesedistului Cristian Dumitrescu, şef al Comisiei pentru învăţământ din Cameră Deputaţilor care, potrivit lui Macovei, este într-o situaţie cvasi-identică.

“Aleasă de senatorii PSD şi PNL că reprezentant al societăţii civile (!) în CSM în 2011, această trebuia să renunţe, conform legii, în termen de 30 de zile la funcţia de rector al Universităţii Creştine Dimitrie Cantemir. Nu a făcut-o. Mircea Diaconu, de asemenea, are o decizie, în prima instanţă, de incompatibilitate”, scrie Macovei.

3 comentarii

digital 02-05-2012 - 15:42

ce vorbești,vrăjitoareo?!
normal că alistar afost cel mai vehement și clar,critic al politicii antidemocratice,aplicate societății politice și nu numai,de către dictakiorul-kiombelix,amenințându-vă pozițiile chiar și acolo,în PE…
toți care cunosc sau au informații despre afacerile sau pozițțiile voastre oneroase sunt incompatibili,ai?!
m.mă-tii de preoteasă woo-doo-istă!
asta cred că dacă-i dai chiloții jos,la terminația coloanei are ””codiță””
Gâtenștain,ne poate spune cu siguranță,că-i dă limbi sistematic,și o adoră!
poate și parpa să ne spună,chiar dacă îi dă și fătălăul limbi,iar el crede că noi nu știm!
ia zi puradelule,cum este???!!!

Ciu Huhu 02-05-2012 - 15:54

INCA NU A INTRAT IN IAD…

detector de portocalaci 02-05-2012 - 18:40

nu se lasa tova pro.cur.areasa sekurista, mama minciunii din asa-zisa justitie portoka.ka.lie … Rusine, mamaie !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult