Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Macovei: Să plece şi Ponta împreună cu Mang

Macovei: Să plece şi Ponta împreună cu Mang

scris de A.B.
5 afisari

Monica Macovei crede că demisia lui Ioan Mang din funcţia de ministru al Educaţiei devine insuficientă, fiind necesar să plece şi Victor Ponta. 

macovei

foto: hartapoliticii.ro

„A trecut mai bine de o săptămână şi Victor Ponta nu a luat nicio decizie în cazul ministrului Ioan Mang, acuzat de plagiat”, declară Monica Macovei.

Ea susţine că lipsa de reacţie a premierului în cazul unor acuzaţii grave aduse chiar ministrului Educaţiei, care are de pregătit în aceste zile evaluarea naţională şi examenul de bacalaureat, nu poate decât să agraveze situaţia şi să crească neîncrederea elevilor şi părinţilor în sistemul de învăţământ.

 „Nu poţi tolera un ministru al Educaţiei asupra căruia există suspiciuni că fură texte scrise de alţii şi se semnează pe ele pentru a obţine grade didactice şi, în acelaşi timp, să le ceri elevilor şi părinţilor să aibă încredere în şcoală şi în calitatea educaţiei”, scrie Monica Macovei într-o postare pe blogul său numită „Demisia lui Mang devine insuficientă, Ponta să plece şi el!”.

Ea consideră că cererea trimisă la Academia Română este doar o amânare inutilă a deciziei de demitere a ministrului Mang, pe care Ponta refuză să şi-o asume.

„Mai mult chiar, este o jignire adusă profesorilor corecţi şi electoratului. De azi încolo, demisia lui Ioan Mang devine insuficientă şi nu va mai putea repara neîncrederea populaţiei în Cabinetul Ponta. Victor Ponta trebuie să plece şi el, căci a dovedit că minte atunci când a scris în programul de guvernare că va respecta legile fără excepţii, fără derogări sau scuze”, încheie Macovei.

PDL va depune, săptămâna viitoare, o moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei, Ioan Mang, pe care îl acuză de plagiat, solicitând demisia acestuia.

 

5 comentarii

coco 14-05-2012 - 17:56

proasta asta e dusa rau…ce mecla de pdlista are…pai s apice guvernul la motiune , si sa avem anticipate ca sa scapam odata de scarbele astea portocalii …sant gretosi de nu se poate…huo satano!!!

digital 14-05-2012 - 19:57

ui mă dorin c.aici o satanistă adevărată,dacă tot vrei una!!!!

Oglinda 15-05-2012 - 11:07

Ea parca nu a plecat cand au prins-o ca , ministra a justitirei fiind
a smenuit procesul parintilor ei CHIRIASI ca sa fure ditamai vila.
Ciocu mic – acum noi suntem la conducere…si nici macar
madamMerkel nu se simte prea bine…are deja aun junghi PE STANGA in zona Westfaliei

digital 15-05-2012 - 12:32

și merkălița,urmează cât de curând,după șarkoțel!

Ionescu 15-05-2012 - 16:13

In fruntea Ministerului Educatiei trebuie sa fie un om de calitate, un intelectual cu recunoastere internationala. Nu Mang, un plagiator care trebuie sa fie destituit din invatamant. Plagiatorii nu numai ca trebuie demisi, dar trebuie sa intre la puscarie pentru infractiunile de fals intelectual, uz de fals, etc. Va dezvalui si eu un super plagiat. E vorba de Directorul Administratiei Fondului Cultural National, Cristian Vasile Petcu, care crede ca dand bani de la AFCN isi va construi o cariera universitara. Se insala amarnic. Acest domn a sustinut o teza de doctorat in istorie, la Targoviste, plagiata cuvant cu cuvat. Extrem de grav este ca teza de doctorat sustinuta de Petcu, in domeniul istorie la Targoviste a fost publicata în 2009 la Editura Enciclopedica din Bucuresti, cu titlul GUVERNAREA MIRON CRISTEA. Culmea nesimtirii este ca aceeasi teza si respectiv carte, deci deja publicata, cu unele modificari de ochii lumii, tot plagiate cuvant cu cuvant a fost sustinuta pentru a doua oara ca teza de doctorat in domeniul teologie la Craiova, cu decanul facultatii de teologie.

Oare poti avea doua doctorate in Romania, in domenii diferite, cu aceeasi lucrare, publicata inainte de a o sustine a doua oara si plagiata toata? Cu un grosolan plagiat poti avea doua doctorate? In ce tara traim? Mai putem vorbi de invatamant superior si de scoli doctorale? Domnilor jurnalisti, va rugam sa investigati si cazul Cristian Vasile Petcu, Directorul Administratiei Fondului Cultural National, care cu bani publici isi face doctorate fraudate si cariera universitara!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult