Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Macovei si Preda cu ordin in Comisia de Statut

Macovei si Preda cu ordin in Comisia de Statut

scris de Ziua Veche
2 afisari

Europarlamentarii Monica Macovei si Cristian Preda fac parte de ieri din Comisia de modificare a Statutului PDL, desi cu o zi inainte colegii lor de partid le oferisera un singur loc. Cei doi, care au facut insistent propuneri de reformare a PDL, au fost cooptati in Comisie, spun surse democrat-liberale, la ordinul sefului de partid Emil Boc.

 “Eu sunt presedintele PDL si am misiunea de a asigura cadrul de dezbatere pentru orice tema ridicata de un coleg din partid. Acest cadru de dezbatere este Comisia de Statut, care va lua în discutie orice idee, orice propunere, dupa care se va lua o decizie. (…) Voi trage concluziile pe baza votului colegilor”, a declarat autoritar Emil Boc. El este cel care conduce Comisia de Statut, care luni s-a intrunit pentru prima data. In aceasta structura se regasesc si liderii: Theodor Stolojan, Adriean Videanu, Vasile Blaga, Gheorghe Flutur, Sorin Frunzaverde, Valeriu Stoica, Radu Berceanu. Comisia ar urma sa finalizeze propunerile de modificare a Statutului pana la jumatatea lunii martie, urmand sa se intruneasca in fiecare duminica.

Directivele sefului

Emil Boc a tinut sa precizeze ca principalele criterii de promovare in partid vor fi competentele personale si capacitatea de a lucra în echipa PDL. “Vom discuta despre un mecanism de gestionare a carierei resurselor umane in partid, astfel incat fiecare membru de partid sa stie, din momentul intrarii in partid, ce sansa la cariera are in munca bazata pe competenta si pe capacitatea de a face echipa in PDL. Acestea sunt doua conditii de promovare in PDL”, a reliefat Boc. Aceste afirmatii ale primului ministru au venit dupa rumoarea si frictiunile din PDL provocate de insistenta cu care Monica Macovei si Cristian Preda au solicitat reformarea partidului, incepand cu amendarea Statutului si continuand cu promovarea pe criterii de competenta si nu pe baza de telefoane. O serie de lideri democrat-liberali au convingerea ca Preda si Macovei, doua personaje apropiate sefului statului, s-au implicat intr-un demers sustinut, deocamdata tacit, de Traian Basescu.


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS