Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Macovei vrea simplificarea procedurii de ridicare a imunităţii

Macovei vrea simplificarea procedurii de ridicare a imunităţii

scris de S. P.
8 afisari

Europarlamentarul PDL Monica Macovei solicita PNL, intr-un material peblogul sau, sa sustina propunerile de simplificare a ridicarii imunitatii parlamentarilor.

Monica Macovei cere PNL sa sustina simplificarea procedurii de ridicare a imunitatii

Monica Macovei cere PNL sa susţină simplificarea procedurii de ridicare a imunităţii (foto: epochtimes-romania.com)

Macovei  amintieşte de faptul ca senatul a respins, pe 2 iunie, din nou, o solicitare de ridicare a imunitatii parlamentare, si anume a senatorului PSD Marius Isaila, caz in care votul a fost secret, cu bile.

„Ascunzand bilele in palma, parlamentarii pot vota dupa bunul plac, chiar invers decat declara public ei sau sefii lor de partid. In urma acestui vot, parlamentarii corupti pot scapa de arestarea preventiva sau perchezitie, iar parlamentarii care sunt si ministri sau fosti ministri pot scapa de cercetarea penala. Procedura actuala face ca parlamentarii sa fie deasupra legii, lucru inacceptabil intr-o democratie. Electoratul trebuie sa vada cum voteaza ‘alesii’ si din acest motiv votul pentru ridicarea imunitatii parlamentare trebuie sa fie la vedere”, scrie Monica Macovei.

Ea afirma ca nu are asteptari de la „mafia PSD„, insa spune ca „PNL a declarat ca nu va mai actiona impotriva justitiei”.

Are acum ocazia sa treaca de la vorbe la fapte si sa sustina in Parlament propunerile PDL de simplificare a ridicarii imunitatii parlamentarilor.

In 2011, Macovei a cerut simplificarea procedurii de ridicare a imunitatii parlamentare, iar europarlamentarul a reluat propunerile si a solicitat „sustinerea politica a PNL si PDL pentru adoptarea lor de catre Parlament”:

1. Votul pentru ridicarea imunitatii sa fie electronic, la vedere, atat in Comisia juridica, cat si in Plen, pentru ca fiecare parlamentar sa-si asume raspunderea pentru votul dat, iar opinia publica sa poata vedea cum au votat ‘alesii’.

2. Cererea de ridicare a imunitatii sa fie votata in Plen in maximum 48 de ore de la trimiterea ei in Parlament.

3. Parlamentarii sa nu analizeze dosare si probe, acesta fiind strict atributul judecatorilor, care trebuie lasati sa se pronunte si asupra arestarii preventive, si perchezitiei. La fel si in cazul procurorilor, cand este vorba de urmarirea penala a parlamentarilor ministri sau fosti ministri. Parlamentarii trebuie doar sa se asigure ca cererea procurorilor contine indicii privind comiterea unei fapte penale, iar acuzatiile aduse de procurori nu sunt pure inventii.

14 comentarii

mircea 10-06-2014 - 12:39

nu cumva era dupa ce s-a pupat cu Jegarica si a ramas cu alcolemie mare,seriaca Mujika stalysnaya.Asa se poarta ceva tare inainte si o mahorka dupa

UnUL 10-06-2014 - 12:47

mirciulică, iar bâigui ceva nedefinit și nearticulat ca să te afli în treabă?

mircea 10-06-2014 - 13:29

bai boule te cam bagi in toate fara sa ai ideie,dar m-am lamurit un BOU NUL nu poate decat sa-i ia apararea lu Joyanus,nemurili proaste sa apara intre iele,auzii ca te-ai tavalit pa jos,asa fac numai boii

pathfinder 10-06-2014 - 13:33

Io n-am vazut bou care sa se tavaleasca.
Esti absolut sigur?

UnUL 10-06-2014 - 15:01

El e întotdeauna sigur. Cu sau mai ales fără argumente.

salut 10-06-2014 - 14:48

Sociopata asta care scrie pe blogosor e doar bolnava mintal: vrea sa bage toata pop-ulatia la „arestare preventiva”, sa faca DNA-ul Parlament. Auzi, cica parlamentarii sa dea raportul procurorilor DNA in 48 de ore de cand li se scoala astaora din urma sa aresteze pe vreunul dintre ei. Atat aceasta bolnava mintal cat si basistii numesc asta „democratie si stat de drept”.

PS: Ceea ce-i mai interesant este ca psihopata vorbeste despre „Procedura actuala face ca parlamentarii sa fie deasupra legii, lucru inacceptabil intr-o democratie” doar pentru ca astia nu merg singuri sa-si puna catusele, …
… in timp ce pentru Dementa Sa, Basescu, Infractorul National ce isi spune presedinte, caruia ii linge picioarele cu fiecare ocazie, nu observa ca aceiasi procurori DNA nici macar nu se deranjeaza, pentru ca Dementul e singurul care bweneficiaza cu adevarat de imunitate DNA

pathfinder 10-06-2014 - 14:55

Botswana currency!

pathfinder 10-06-2014 - 14:58

„Cererea de ridicare a imunitatii sa fie votata in Plen in maximum 48 de ore de la trimiterea ei in Parlament.”

=

„parlamentarii sa dea raportul procurorilor DNA in 48 de ore de cand li se scoala astaora din urma”

O fi de la iarba?!?

pathfinder 10-06-2014 - 15:01
pathfinder 10-06-2014 - 15:03

🙂

Ti-a scapat:
„vrea sa bage toata pop-ulatia la “arestare preventiva””

Ce mama huhului are „toata popu.latia” cu smenarii din parlament numa nenea salut stie.
Sa vezi ca o sa ne si explice!
🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

UnUL 10-06-2014 - 15:17

IDIOȚII SUNT ÎNTOTDEAUNA ANTIBĂSIȘTI, BĂȘINEL.

UnUL 10-06-2014 - 15:18

Hopa: și iar îl cenzurară pe Bășinel !

Antibasistul 10-06-2014 - 16:16

CELE MAI MARI SECATURI SUNT BASISTII, INTOTDEAUNA!!!!

salut 10-06-2014 - 18:02

Deci, prin pozitionarea fostei procuroare ceausiste impotriva Parlamentului (cu membri vinovati ca nu se aresteaza singuri, in opinia ei!) si total in favoarea unui singur om, ce nu poate fi atins chiar daca fura, da pumni sau ameninta cu moartea in direct, e clar cam cata democratie are in cap si in spirit.

Pana la urma, nu-i nici prima, nici ultima nazista din Parlamentul European; singura curiozitate ar fi „de ce refuza sa poarte eticheta pe fata, cum fac altii”.Dar sa trecem….

O chestiune interesanta mi-a venit de curand in minte: cariera acestei NIMIC INTELECTUAL a inceput prin „societatea civila”, ONG-urile lui Soros, daca nu ma insel, FREEDOM HOUSE ROMANIA, parca.

ONG-urile lui Soros, atunci – banuiesc ca si acum – ne dadeau lectii de democratie. Totusi, prin procesul de selectie, in fruntea acestor ONG-uri au ajuns fel de fel de sociopati, precum aceasta procuroare comunista ce aresta taranii ca adunau un sac de porumb de pe tarlaua deja recoltata oficial (din spirit democratic, bineinteles !)

Avand in vedere cele de mai sus, procesul de selectie a „cadrelor”, sunt curios cine mai crede intr-adevar in buna credinta si „aderenta la principii” a ONG-urilor lui Soros si cine crede ca ONG-urile astea au o agenda ascunsa care numai romaneasca sau in favoarea romanilor nu e?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult