Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UPDATE – Macron, în vizită la București

UPDATE – Macron, în vizită la București

scris de B.C.R
23 afisari

UPDATE – O declarație de intenție privind cooperarea româno-franceză pe subiecte europene de interes comun, o declarație între Airbus Helicopters și IAR Brașov privind Contractul general existent între cele două companii și un memorandum de înțelegere referitor la „Ground Based Air Defense Systems” pentru Forțele Armate Române dintre MBDA Franța și Compania Națională ROMARM SA, filiala SC Electromecanica Ploiești — au fost semnate, joi, la Palatul Cotroceni, în prezența președintelui Klaus Iohannis și a omologului său francez, Emmanuel Macron.

Primul document a fost semnat de ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, și ministrul francez pentru Afaceri Europene, Nathalie Loiseau. Documentul privind producerea elicopterului H215M a fost semnat de către Neculai Banea, director general al IAR SA Brașov, și Olivier Michalon, vicepreședinte Airbus Helicopters. Cel de-al treilea document a fost semnat de Constantin Croitoru, director general ROMARM, Vlaicu Dinu Constantinescu, director general Electromecanica Ploiești, și Antoine Bouvier — CEO al MBDA Franța.

La ceremonie au participat și ministrul Economiei, Mihai Fifor, și cel al Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu.

În aprilie, Airbus Helicopters și IAR Brașov au semnat un acord de exclusivitate pentru producerea elicopterului H215M.

Airbus Helicopters și IAR au semnat un acord general pentru o colaborare exclusivă în scopul producerii elicopterului multirol H215M, de categorie grea, echipat cu două motoare.

Președintele Klaus Iohannis l-a primit, joi, la Palatul Cotroceni pe omologul său francez, Emmanuel Macron, aflat în vizită oficială în România.

Prima doamnă a Franţei a venit la întâlnirea de la Cotroceni îmbrăcată într-o rochie neagră, iar pe deasupra a purtat o geacă cu fermoar tot de culoare neagră. În schimb, Carmen Iohannis a purtat o rochie albă.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, efectuează, joi, o vizită în România, unde se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis și premierul Mihai Tudose și va vizita Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”.

Cei doi oficiali vor avea convorbiri tete-a-tete și oficiale la Palatul Cotroceni, iar apoi vor susține o conferință de presă comună.

Potrivit Administrației Prezidențiale, discuțiile se vor concentra pe dezvoltarea și aprofundarea relației bilaterale de parteneriat strategic, precum și pe principalele subiecte aflate pe agenda europeană, internațională și de securitate.

Cei doi președinți vor vizita și Muzeul Național al Satului, iar la finalul zilei președintele Klaus Iohannis va oferi o recepție în onoarea omologului său francez.

 

Vizita președintelui Franței a fost convenită cu prilejul întrevederii avute cu Klaus Iohannis în marja reuniunii Consiliului European din 23 iunie.

Emmanuel Macron efectuează un turneu în Austria, România și Bulgaria, după care va găzdui o reuniune cu liderii Germaniei, Italiei și Spaniei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult