Acasa Actualitate-InternaPolitica interna MAE: Cetăţenii români să evite călătoriile în Mali

MAE: Cetăţenii români să evite călătoriile în Mali

scris de A.B.
0 afisari

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să evite în această perioadă călătoriile în Mali, iar celor aflaţi pe teritoriul acestei ţări să părăsească ţara şi să îşi ia măsuri de securitate suplimentare, având în vedere faptul că situaţia de securitate din Mali se menţine volatilă şi periculoasă.

maliCetăţenii români care se află deja pe teritoriul acestui stat sunt sfătuiţi să se adreseze şi să îşi anunţe prezenţa în regiune Consulatului Onorific al României la Bamako sau la Ambasada României în Senegal comunicând propriile coordonate, pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

În cadrul Departamentului Consular funcţionează o linie telefonică dedicată – +40.21.319.21.37 – la care cetăţenii români afectaţi de actuala situaţie din Mali pot suna 24/24, pentru asistenţă şi informaţii consulare. De asemenea, Departamentul Consular răspunde solicitărilor de informaţii transmise prin Internet, la adresa de mail: drco@mae.ro.

MAE reaminteşte că România nu are o formă de reprezentare diplomatică sau consulară de carieră în Mali. În calitate de cetăţeni ai Uniunii Europene, cetăţenii români pot însă solicita, în caz de necesitate, eliberarea unui titlu de călătorie în vederea întoarcerii în ţară din partea misiunilor diplomatice ale ţărilor UE cu reprezentare în Mali.

Potrivit Agerpres, site-ul Comisiei Europene conţine informaţii utile privind protecţia consulară de care beneficiază cetăţenii UE, inclusiv lista cu misiunile diplomatice ale ţărilor UE cu reprezentare în Mali.

Consulatul Onorific al României la Bamako poate sprijini rezolvarea unor probleme urgente, prin contactele cu autorităţile locale, dar nu poate emite documente de identitate româneşti sau realiza formalităţi consulare.

Cetăţenii români care ignoră avertismentele MAE şi se deplasează în zone de risc sunt atenţionaţi că o fac pe propria răspundere şi vor suporta consecinţele unor astfel de călătorii, având în vedere că posibilităţile de intervenţie ale misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare în astfel de zone sunt reduse, se mai arată în comunicat

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult