Acasa Actualitate-InternaPolitica interna MAE Meleșcanu la BEC despre secțiile de votare din diaspora

MAE Meleșcanu la BEC despre secțiile de votare din diaspora

scris de Z.V.
3 afisari

Teodor Meleșcanu a anunțat la sediul BEC (Biroului Electoral Central) marți, 11 noiembrie, că legislația electorală actuală nu permite înființarea de noi secții în străinătate.

MAE Meleșcanu la BEC despre secțiile de votare din diaspora (foto:argesplus.ro)

MAE Meleșcanu la BEC despre secțiile de votare din diaspora (foto:argesplus.ro)

„Pe legislația actuală nu este posibil. Dacă se vor face derogări, dacă se găsesc niște modalități de modificare, atunci putem discuta. Dacă nu, ne vom concentra pe măsurile care privesc fluidizarea votului și o să fie o serie de măsuri pe care o să vi le prezentăm pe această temă pe o mai bună organizare, implicare a colegilor din MAE, implicarea oamenilor din diaspora, implicarea partidelor politice în cadrul secțiilor de votare, care sunt menite să asigure o desfășurare cât mai rapidă, dar în condiții de legalitate a procesului electoral‘, a declarat ministrul de Externe Teodor Meleșcanu după întâlnirea cu reprezentanții BEC.

Proaspătul ministrul  a precizat că în cursul zilei de marți le va transmite în scris acestora propunerile MAE cu privire la organizarea alegerilor în străinătate, urmând ca BEC să emită un punct de vedere. „Am prezentat o serie de propuneri și măsuri care, în opinia noastră, pot permite o fluidizare a viitoarelor alegeri, turul doi, astfel încât să asigure dreptul tuturor românilor să voteze în străinătate. După această prezentare, BEC a solicitat ca toate propunerile pe care le-am făcut să fie puse sub forma unui document scris, pe care îl vom trimite în cursul zile de astăzi și în urma căruia BEC va exprima puncte de vedere în legătură cu ceea ce putem să facem și ceea ce nu putem să facem”, a explicat Meleșcanu. Conform Agerpres, după elaborarea documentului, MAE o să îl prezinte într-o conferință de presă, a anunțat Meleșcanu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult