Acasa Actualitate-InternaPolitica interna MAE Teodor Meleșcanu și-a anunțat demisia

MAE Teodor Meleșcanu și-a anunțat demisia

scris de Z.V.
65 Afisari

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a anunțat că în cadrul ședinței de Guvern de marți, 18 noiembrie, își va depune mandatul după doar 8 zile în funcția de ministru.

MAE Teodor Meleșcanu și-a anunțat demisia (foto:rador.ro)

MAE Teodor Meleșcanu și-a anunțat demisia (foto:rador.ro)

„Nu toți cetățenii români din străinătate și-au putut exercita dreptul de vot și acest lucru trebuie asumat. Întrucât trăim într-o țară unde nimeni nu prea își asumă responsabilitățile și singura preocupare este plasarea responsabilității de la unul la altul, eu, ca un om de onoare, îmi asum această responsabilitate și îmi voi depune astăzi la ședința de Guvern mandatul de ministru al Afacerilor Externe„, a declarat Meleșcanu, într-o conferință de presă la MAE. Acesta a afirmat că trebuie asumat faptul că nu toți cetățenii români din străinătate și-au putut exercita dreptul de vot. „Regret aceste disfuncționalități care au avut loc pe parcursul celui de-al doilea tur de scrutin și îmi cer public scuze tuturor cetățenilor români care, dând dovadă de spirit civic deosebit, au stat la coadă ore în șir pentru a-și exercita dreptul de vot și unii dintre ei nici măcar nu au putut să realizeze acest lucru”, a spus Meleșcanu, potrivit mediafax.

Ministrul Afacerilor Externe a arătat că responsabilitatea pentru situația de la secțiile de vot din străinătate nu aparține cetățenilor, ci „rigidității cadrului juridic existent”. „Principala mea concluzie personală este că Legea 370/2004 în forma actuală nu mai corespunde realităților demografice și tendințelor de liberă circulație în special în spațiul european. Fără o modificare a acestei legi în sensul creării unui mecanism de vot modern adaptat necesităților unor mase mari de cetățeni români care trăiesc în afara granițelor țării (….) nu se vor putea organiza alegeri care să permită fără nicio discriminare exercitarea dreptului de vot al tuturor românilor”, a conchis Teodor Meleșcanu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult