Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Majoritatea alegatorilor ar vota pentru demiterea lui Basescu

Majoritatea alegatorilor ar vota pentru demiterea lui Basescu

scris de Ziua Veche
1 afisari

.65% dintre romani ar vota pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, 17% ar fi impotriva demiterii, iar 18% nu ar participa la un referendum pe aceasta tema, arata un sondaj dat joi publicitatii de catre Institutul pentru Politici Publice Data Research. Crin Antonescu s-ar descurca mai bine ca presedinte decat Basescu in aceasta perioada cred 43% dintre subiecti, iar 32% apreciaza ca Mircea Geoana ar fi mai bun ca presedinte. In ultima vreme, tot mai multe voci de la varful Opozitiei s-au pronuntat pentru o noua suspendare a presedintelui Traian Basescu.


La viitoarele alegeri parlamentare PSD ar lua 40% din voturile celor ce vor merge la urne, PNL- 26%, PDL – 12%, UNPR – 7%, PRM – 7%, UDMR – 5%. Jumatate dintre participantii la sondaj cred ca Romania are nevoie de mai mult de cinci ani sa se redreseze economic, in timp ce doar 6% cred ca la anul o sa fie mai bine. In Romania lucrurile merg intr-o directie gresita spun 81% si doar 15% cred ca lucrurile merg bine.

Sondajul a fost realizat intre 9 -16 iulie, pe un esantion de 1.040 de persoane cu varsta peste 18 ani.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult