Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Mandat pentru Consiliul European. Ponta se adresează marţi Parlamentului

Mandat pentru Consiliul European. Ponta se adresează marţi Parlamentului

scris de M.A.
4 afisari

Premierul Victor Ponta va susţine marţi, în şedinţa camerelor reunite ale Parlamentului, o declaraţie pe teme de politică internă şi internaţională.

Mandat pentru Consiliul European. Ponta se adresează marţi Parlamentului

Mandat pentru Consiliul European. Ponta se adresează marţi Parlamentului

Premierul anunţa, pe 21 mai, că va solicita Birourilor permanente ale celor două Camere ale Parlamentului convocarea unei şedinţe comune în care acesta să se adreseze Legislativului, care să dea apoi un mandat în privinţa reprezentării României la Consiliul European din 28 iunie, transmite Agerpres. „Eu voi respecta orice decizie a Parlamentului, aşa cum a respectat şi domnul preşedinte Băsescu decizia de a demite guvernul Ungureanu, chiar dacă nu a făcut cu plăcere acest lucru”, declara Ponta la vremea respectivă.

De altfel, declaraţii pe acest subiect a făcut premierul şi luni, când a susţinut că ideea de a nu informa Parlamentul în legătură cu discuţiile la nivel european a reprezentat „o anomalie şi o malformaţie”, context în care a afirmat că marţi în Parlament doreşte o revenire la raporturile normale dintre instituţii.

„Faptul că în ultimii trei ani nici Guvernul, nici Parlamentul nu au avut niciun cuvânt de spus într-o zonă esenţială pentru România, cum este zona afacerilor europene – practic, UE ţine de politica internă -, faptul că de trei ani, Parlamentul nu a fost nici măcar informat cu ce se discută la nivel european, faptul că Guvernul nu era în niciun fel implicat era o anomalie şi o malformaţie constituţională, democratică şi europeană. (…) Noi ne dorim să readucem instituţiile la funcţionarea lor normală. Nu poţi să nu implici Parlamentul în decizii atât de importante şi le-am reiterat şi o să le prezint şi mâine”, a subliniat Ponta.

3 comentarii

lica 12-06-2012 - 10:19

MOSTRA CA USL=PDL !!!Pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor din 12.06.2012, nici vorba de discutarea propunerii legislative PL-x nr. 102/2012 ‘Proiect de Lege pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.1/2011 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniți din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională’.CONCLUZIE ?? Simple promisiuni frumoase dar care nu vor fi onorate din pacate. AM LUAT TEAPA ELECTORALA INTR-UN CUVANT, ASA CUM A PROMIS SI BOC IN 2008 CA IN PRIMELE 5 MINUTE VA APLICA LEGEA DE SALARIZARE A CADRELOR DIDACTICE . REZULTATUL? NICI IN ZIUA DE AZI NU SE APLICA.

digital 12-06-2012 - 11:04

băi lică,ai mă răbdare și tu!

geek-a-contra 12-06-2012 - 11:19

sau, mai simplu, sa stabileasca el ordinea de zi a parlamentului……..

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult