Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Marcel Ciolacu: Îi cer cancelarului austriac să anuleze decizia guvernului său

Marcel Ciolacu: Îi cer cancelarului austriac să anuleze decizia guvernului său

scris de Misu Andrei
86 Afisari

Președintele PSD îi cere cancelarului Karl Nehammer „să facă ceea ce trebuie și să anuleze decizia guvernului său” în ceea ce privește aderarea României la Schengen. Ciolacu susține că România merită să facă parte din Schengen încă din anul 2011.

foto facebook PSD

Acum este momentul în care trebuie să fim cu toții împreună – sau să eșuăm singuri. Și în acest sens, o oportunitate esențială în fața colegilor mei din Uniunea Europeană în acest moment este continuarea reformei și extinderii spațiului Schengen. Un Schengen în creștere poate unifica și mai mult Europa atât din punct de vedere practic, cât și simbolic, poate promova democrația, poate consolida redresarea economică și poate consolida securitatea noastră colectivă împotriva amenințărilor externe tot mai mari. Din păcate, însă, guvernul cancelarului austriac Karl Nehammer a decis să mute Europa și securitatea noastră colectivă într-o altă direcție. Decizia împrudentă și prost definită a Austriei de a refuza României accesul la spațiul Schengen slăbește nu numai regiunea noastră, ci și Europa în ansamblul, încurajând în același timp forțele aliniate împotriva noastră”, susține Marcel Ciolacu.

Liderul PSD susține că avantajele aderării la spațiul Schengen „vor fi profunde”. O analiză a ministrului de Finanțe arată că România pierde 10 miliarde de euro în fiecare an din cauza faptului că țara noastră nu face parte din Schengen.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS