Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Marcel Ciolacu: PSD a acționat corect când a impus taxa de solidaritate în energie

Marcel Ciolacu: PSD a acționat corect când a impus taxa de solidaritate în energie

scris de Misu Andrei
61 Afisari

Ciolacu susține că PSD a acționat corect prin impunerea taxei de solidaritate în energie, în contextul în care taxarea bogăției și a companiilor cu profituri-record în urma pandemiei și războiului din Ucraina este o „preocupare a tuturor liderilor lumii”.

„Asta arată că PSD a acționat corect când a impus în Coaliție taxa de solidaritate în energie și că este cât se poate de legitimă dezbaterea despre impozitarea marilor averi și a profiturilor exagerate”, susține acesta, într-o postare pe Facebook.

Liderul PSD consideră necesară o taxă de solidaritate pentru tot ceea ce înseamnă averi acumulate pe fondul crizelor din ultimii doi ani, prin profituri cu adevărat nesimțite”. Acesta susține că prin această modalitate „statul va aduna resursele necesare pentru a ajuta atât milioanele de români care se confruntă cu criza costului vieții, cât și companiile românești, în special IMM-urile”.

Marcel Ciolacu a precizat că va propune mediului de afaceri din România o discuție despre acest subiect în perioada următoare.

„Voi propune mediului de afaceri din România să discutăm cu franchețe despre acest subiect în următoarele luni pentru a ajunge la o soluție fezabilă, care să producă atât mai multă solidaritate socială, cât și mai multă justețe economică”, a conchis șeful PSD.

Ordonanța de Urgență pe energie prin care este impusă taxa de solidaritate prevede că producătorii de energie electrică, entităţile agregate de producere a energiei electrice, traderii, furnizorii care desfăşoară activitatea de trading şi agregatorii care tranzacţionează cantităţi de energie electrică şi gaze naturale pe piaţa angro vor plăti, începând cu data de 1 septembrie, o contribuţie la Fondul de Tranziţie Energetică.

Ministrul de Finanțe a explicat că prin introducerea aceste taxe se descurajează formarea unor prețuri în creștere.

De asemenea, acesta a ținut să precizeze că „nu este o taxă de solidaritate, ci o contribuție pentru a asigura sustanabilitate schemei de compensare a prețurilor la energie”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS