Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Marcel Ciolacu vrea ca legea pensiilor speciale să fie gata până la vacanța parlamentară

Marcel Ciolacu vrea ca legea pensiilor speciale să fie gata până la vacanța parlamentară

scris de Misu Andrei
111 Afisari

Liderul PSD susține că își dorește ca proiectul de lege privind pensiile speciale să fie adoptat în Camera Deputaților până la finalul acestei sesiuni parlamentare, într-o formă care să fie acceptată de Comisia Europeană.

Marcel Ciolacu, președintele PSD. Foto: Facebook

Marcel Ciolacu a punctat că în această situație viitorul guvern nu va fi nevoit să vină cu o asumare a răspunderii într-o sesiune extraordinară.

„Eu sper din tot sufletul ca până la încheierea actualei sesiuni parlamentare să închidem legislația cu privire la pensiile speciale, să nu fie nevoit viitorul guvern să vină cu o asumare a răspunderii într-o sesiune extraordinară”, a declarat Marcel Ciolacu la finalul ședinței Consiliului Politic Național, potrivit Digi24.Chestionat referitor la cum va arăta proiectul de lege pe pensiile speciale, Ciolacu a subliniat că este trebuie să fie „unul care va fi acceptat de Comisia Europeană și va îndeplini jalonul”.

„Nu voi face niciun rabat la pierderea vreunui euro din cauza pensiilor speciale. Pentru o cerere la Comisia Europeană, este posibil ca cererea 3 să fie acceptată la depunere – poți să îndeplinești toate jaloanele -, dar să nu fie deblocată decât în momentul în care terminăm de renegociat partea de REPowerEU, respectiv de scădere a 2,11 miliarde de euro din granturile deja prinse în anumite proiecte în PNRR. (…) Avem două restanțe majore, una sunt pensiile speciale, deci s-ar putea să fie o abordare europeană odată cu întregul pachet renegociat”, a precizat liderul PSD, potrivit sursei citate.

Fără cumul pensie-salariu de stat pentru demnitarii din ministere

Liderul PSD a subliniat că o decizie luată astăzi de social-democrați prevede ca niciun secretar de stat sau membru al unui cabinet să cumuleze pensie și salariu de stat.

„Avem o decizie luată astăzi în cadrul Consiliului Politic Național pentru nicio funcție de secretar de stat sau membru al unui cabinet să nu mai fie persoane care fac cumul de pensii speciale. Este deja o decizie politică luată în interiorul PSD”, a precizat Marcel Ciolacu

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult