Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Marga, Externele şi listele cu ambasadori

Marga, Externele şi listele cu ambasadori

scris de Mihaela Popescu TAULET
4 afisari

Andrei Marga, ministrul de Externe,  a declarat, marți, că se pregătesc liste noi cu ambasadori și că există ”opinii divergente” privind postul de la Roma.

Andrei Marga, ministrul de Externe

Pregătim noi liste. Avem de desemnat ambasadori în foarte multe locuri, avem de desemnat consuli generali, consuli în foarte multe locuri. Prin urmare este o operaţiune pe care trebuie să o facem şi anume o reîmprospătare foarte vastă a personalului”, a spus Andrei Marga, întrebat de chestiunea ambasadorilor propuși de fostul ministru Cristian Diaconescu.

Referitor la propunerea de ambasador pentru Italia, Andrei Marga a recunoscut că există ”o discuţie” în acest sens. ”Acolo avem opinii clar divergente. Opinia preşedintelui este una, opinia primului ministru este alta, opinia fostului ministru de externe care a dat aprobarea este alta, opinia actualului ministru de externe este aidoma opiniei primului ministru şi a altora dintre cei care au analizat. Prin urmare suntem în situaţia aceasta, dar nu trebuie să dramatizăm diversitatea de opinie. Şi când apar opinii divergente trebuie tratate lucrurile păstrând legalitatea şi urmărind-o cu stricteţe. Aici problema tehnică care a apărut este faptul că nu s-a dat până la această oră de către Comisia de politică externă a Senatului avizul pentru candidatul, întâmplător este o doamnă, putea să fie un domn. Comisia va discuta toate aceste candidaturi”, a subliniat Andrei Marga.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult