Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Marga şi Băsescu în aer: Împreună spre Summitul NATO

Marga şi Băsescu în aer: Împreună spre Summitul NATO

scris de A.B.
21 afisari

Traian Băsescu şi Andrei Marga vor merge în acelaşi avion către Chicago, pentru a participa la Summitul NATO.

marga si basescu

foto: ziuadecj.realitatea.net

Andrei Marga, ministrul Afacerilor Externe, a anunţat că are prevăzut în program să călătorească în aceeaşi aeronavă cu preşedintele Traian Băsescu la Summitul NATO de la Chicago. El a adăugat că relaţia sa cu şeful statului nu a fost disfuncţională până acum.”Aşa cum e stabilit programul la această oră, vom pleca sâmbătă dimineaţă la 10.20, cu o cursă specială. În acelaşi avion”, a spus Marga pentru The Monney Channel. Marga nu a dezvăluit dacă va sta pe scaunul de lângă preşedinte,  arătând că sunt mai multe locuri în avion, dar a recunoscut că nu se va feri să discute cu Băsescu.

„Nu trebuie să ne ferim de discuţii şi de argumentele rivale, important e să vedem ce facem după ce ele sunt prezentate”, a spus el. De asemenea, Marga a menţionat că de când a preluat mandatul de şef al diplomaţiei, relaţia sa cu preşedintele nu a fost disfuncţională. „Până la această oră nu a fost disfuncţională atunci când a fost vorba de tratarea unor dosare complexe. Dacă va fi, vom vedea”, a afirmat Marga. El a reiterat ideea expusă la audierea în comisiile de specialitate ale Parlamentului că trebuie revenit la prevederile constituţionale în ceea ce priveşte elaborarea, aprobarea şi executarea politicii externe şi trebuie respectate atribuţiile atât ale şefului statului, cât şi ale Guvernului şi Parlamentului.

„Pentru noi nu este o ţintă să reducem din competenţele constituţionale ale preşedintelui, pentru noi problema este să revenim la acest pluralism în elaborarea, aprobarea şi executarea politicii externe. În multe situaţii, foarte multe situaţii, Preşedinţia intră pe primul loc şi nimeni nu contestă acest lucru”, a evidenţiat ministrul de Externe. Andrei Marga a arătat că trebuie găsită formula de coabitare cu şeful statului, având în vedere interesul naţional. „Plec de la asumpţia că la nivelul ţării sunt oameni maturi şi fiecare înţelegem argumentarea celuilalt”, a concluzionat el.

7 comentarii

eusebiu 21-05-2012 - 12:16

Sunt taaaaaaare curios ce o sa faca pamfletarul asta in 6 luni de zile ,cat mai are de trait in scaunul ala pufos de prim ministru. Mai bine isi schimba numele in mesia Ponta , asta la cate promisiuni desarte face. Nici macar 5 la suta nu le va respecta , o sa vedeti.

alex 21-05-2012 - 21:31

]Din pacate , acum Romania trece prin cea mai sensibila perioada din ultimii ani , iar acest guvern Ponta nu este in stare sa gestioneze corect situatia si sa aplaneze tensiunile din plan intern si extern

Alexandra 21-05-2012 - 21:41

Nenorocitule , Romania risca sa piarda bani europeni nu din vina lui Boc si Ungureanu , ci din vina ta ! Tu esti premier acum ,tu sa rezolvi situatia , ca tot te dai mare pe la televiziuni.

urbos 21-05-2012 - 22:08

A aparut dementul „alexandra”. Du-te ba cu ma-ta in cosciug.

BERGO 21-05-2012 - 21:47

Daca s-au constatat asa grave probleme ,de ce nu le rezolvi , preamarite premier Ponta ? Parca te bateai cu pumnul in piept acum ceva timp , unde iti e glasul acum ?

bww 21-05-2012 - 22:00

Ponta asta stie doar sa dea din gura la televizor si sa arunce vina pe altii , cand de fapt el e responsabil pentru situatia in care ne aflam acum

bas 21-05-2012 - 22:16

Nimeni in situatia de fata nu e in stare sa gestioneze situatia in care ne aflam , cu atat mai putin Ponta asta ! Vorba multa saracie aduce , sa stii victoras

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult