Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Marian Neacșu preia interimatul portofoliului Muncii

Marian Neacșu preia interimatul portofoliului Muncii

scris de Misu Andrei
56 Afisari

Conducerea interimară a Ministerului Muncii ar urma să fie preluată de vicepremierul Marian Neacșu după demisia lui Marius Budăi, potrivit unor surse guvernamentale. Plecarea ministrului vine pe fondul izbucnirii scandalului privind „azilele groazei”.

Surse din conducerea Executivului român au declarat pentru „Adevărul” că interimatul de la Ministerul Muncii va fi preluat de vicepremierul social-democrat Marian Neacșu.

Premierul Marcel Ciolacu a confirmat demisia ministrului Muncii, în urma unor informații pe surse privind plecarea șefului portofoliului din Executiv. Premierul a menționat că este un gest de onoare și „reacția firească a unui decident politic într-o asemenea criză, într-o democrație consolidată a Europei„.

„Este un gest de onoare, pentru care îi mulțumesc și sunt convins că aceasta este reacția firească a unui decident politic într-o asemenea criză. Este reacţia firească în orice democraţie consolidată a Europei”, a afirmat Ciolacu.

Scandalul „azilelor groazei”

Zilele trecute, întrebat despre o eventuală demisie, Marius Budăi respingea această variantă

Demisia vine după dezvăluirile mass-media privind azilele din Voluntari, unde zeci de bătrâni și persoane cu afecțiuni ar fi fost agresate și înfometate.

Centrul de Resurse Juridice ar fi făcut mai multe sesizări, inclusiv la nivelul ministerului Muncii, cu privire la situația din azilele din Voluntari, însă cu toate acestea centrele au continuat să funcționeze.

Mai mult, ministrul ar fi retras dreptul ONG-ului de a face controale la astfel de centre, potrivit CRJ.

Potrivit ultimelor informații apărute în presă, premierul Nicolae Ciucă a primit mai multe sesizări în legătură cu ororrile din azilele groazei. Ulterior, Corpul de Control al premierului ar fi sesizat Judecătoria Buftea, neavând atribuții.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS