Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Marian Preda propus preşedinte. Mişcarea Populară, condusă de SRI?

Marian Preda propus preşedinte. Mişcarea Populară, condusă de SRI?

scris de M. BÂTCĂ
71 afisari

Marian Preda preşedinte: Mişcarea Populară, înfiinţată de consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu, la sugestia lui Traian Băsescu, va fi condusă de SRI?

Marian Preda propus preşedinte. Mişcarea Populară, condusă de SRI?

Marian Preda propus preşedinte. Mişcarea Populară, condusă de SRI? (Foto: George Maior, Marian Preda si Florin Coldea - SRI)

Marian Preda, decanul Facultatii de Sociologie din Universitatea Bucuresti, a fost propus presedinte al Fundatiei Miscarea Populara. Marian Preda a declarat pentru HotNews.ro ca propunerea de a conduce Fundatia i-a fost facuta de Cristian Diaconescu, seful cancelariei prezidentiale. „De curind am primit aceasta propunere care ma onoreaza. Voi reflecta”, a spus Marian Preda.

„Eu mi-am depus o cerere de adeziune la Miscarea Populara de saptamina trecuta. Am trimis-o pe blogul lui Cristian Diaconescu, dupa care am primit un raspuns de multumire pentru ca am trimis si citeva sugestii. De curind am primit aceasta propunere care ma onoreaza”, a declarat Marian Preda pentru HotNews.ro, care a adaugat ca cel care i-a facut propunerea este Cristian Diaconescu, seful cancelariei Prezidentiale. Intrebat daca va ramine in Miscarea Populara si dupa posibila transformare in partid politic, Marian Preda a spus: „Sa asteptam pina atunci. Aceasta este o etapa. Cealalta va veni mai tirziu, daca va veni. Cred mult in ideile de dreapta si in solutiile de dreapta”.

Marian Preda şi SRI

De câţiva ani, la Facultea de Sociologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii din Bucureşti se organizează cursuri de masterat pentru SRI. De exemplu, la 18 octombrie 2012, la sediul Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii din Bucureşti, a avut loc deschiderea Masteratului de Studii de Securitate – Analiza Informaţiilor, ca rezultat al cooperării între Serviciul Român de Informaţii şi Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, cu scopul de a forma expertiză în sfera analizei informaţiilor şi de a consolida cultura publică a securităţii naţionale.

La eveniment, pe lângă directorul Serviciului Român de Informaţii, a participat decanul Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială, domnul Marian Preda, consilierul prezidenţial pe probleme de securitate naţională, domnul Iulian Fota, consilierul onorific al primului ministru, domnul Daniel Dăianu, directorul Serviciului Român de Informaţii, domnul Ambasador George Cristian Maior, şi domnul Dan Dungaciu, coordonator al programului masteral.

În deschidere, decanul Facultăţii de Sociologie, domnul Marian Preda, a apreciat formula cooperării între Serviciul Român de Informaţii şi mediul academic care „urmează modele similare ale unor universităţi de prestigiu la nivel european”. În acest context, prodecanul Universităţii din Bucureşti, doamna Maria Voinea, a remarcat faptul că “în prezent asistăm la continuarea unei tradiţii a cooperării între Universitatea din Bucureşti şi Serviciul Român de Informaţii, iniţiată prin sprijinul acordat de cadrele didactice ale Universităţii colegilor din cadrul Academiei Naţionale de Informaţii “Mihai Viteazul”, se precizează într-un comunicat din acea perioadă.

Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, în calitate de partener al Serviciului Român de Informaţii, se bucură de un prestigiu recunoscut atât pe plan naţional, cât şi internaţional, ocupând primul loc în domeniul sociologie, conform clasificării Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, iar Universitatea din Bucureşti a ocupat anul trecut locul 270 din 500 la secţiunea studii sociale a Clasamentului academic al universităţilor lumii. Masteratul de Studii de Securitate – Analiza Informaţiilor creează premisele unei mai bune înţelegeri, de către publicul interesat, a provocărilor noului mediu de securitate şi a importanţei informaţiei în gestionarea acestuia.

Marian Preda Mişcarea Populară SRI

Marian Preda propus preşedinte Mişcarea Populară (foto: SRI)

Marian Preda: Femeile stau mai mult la pensie în România decât pe piaţa muncii

Merită meţionat şi faptul că, în octombrie 2008, Serviciul Român de Informaţii a găzduit o masă rotundă cu tema: „Societate, Democraţie, Intelligence” care a reunit analişti, experţi în probleme de securitate naţională din mediul academic, organizaţii neguvernamentale, mass media, precum şi reprezentanţi ai Preşedinţiei, Parlamentului, Guvernului României şi Colegiului Naţional de Apărare.

În prezentarea sa cu tema “Riscuri sociale şi demografice în România. O abordare sociologică”, Marian Preda afirma:

“Pentru că am promis că vorbesc puţin o să menţionez doar riscurile, de exemplu, demografice. Avem în România o populaţie activă mai mică decât populaţia de pensionari. Aveam, în 1990, 215.000 de pensionari de invaliditate, acum avem 960.000, majoritatea lor sunt cu pensii false de invaliditate, deci le iau pensiile celorlalţi. Trebuie să analizăm vârsta de pensionare medie reală, pentru că vorbim tot felul de prostii şi mărim pensiile fără să facem analize, iar această vârstă reală de pensionare este în medie în România de 54 de ani, în timp ce speranţa de viaţă ajunge la vârsta de pensionare – în cazul femeilor spre exemplu – la vreo 83 de ani. Deci, femeile, vă spun eu, că am calculat foarte serios, stau mai mult la pensie în România decât pe piaţa muncii. Acestea sunt riscuri reale şi cu efecte pe termen lung pentru societatea românească. De exemplu, cheltuielile de pensii sunt categoria de cheltuieli cea mai mare din bugetul României şi nicio firmă nu-şi poate compara veniturile cu bugetul României”.

Marian Preda şi Administraţia Prezidenţială

De asemenea, Marian Preda nu este străin nici de Administraţia Prezidenţială, sub conducerea lui Traian Băsescu.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, Raportul Riscuri şi inechităţi sociale în România este primul dintre cele două contribuţii asumate de Comisia Prezidenţială pentru Analiza Riscurilor Sociale şi Demografice înfiinţată în data de 13 ianuarie 2009, la iniţiativa preşedintelui Traian Băsescu.

Comisia a reunit o serie de experţi în politici sociale, asistenţă socială, demografie, statistică socială şi alte domenii conexe, care au avut ca scop, pe de o parte realizarea unei diagnoze a politicilor sociale, demografice şi a situaţiei distribuirii şi redistribuirii resurselor şi, pe de altă parte, formularea de propuneri pentru reducerea riscurilor şi promovarea incluziunii sociale în contextul apartenenţei României la UE şi al crizei economice mondiale.

Comisia care a elaborat raportul a fost condusă de prof.dr. Marian Preda.

21 comentarii

Camelian Propinatiu 01-04-2013 - 18:51

Cusurul universitarilor nostri in postromânism e ca stiu prea multa carte, deci in politica nu pot comunica fluent cu poporul. Ideal era sa se afirme din invatamântul preuniversitar un inspector de socioumane, care sa arate prietenos ca Mircea Badea, sa aiba acoperirea enciclopedica a lui Mihai Gâdea si reflexivitatea lui Mugur Ciuvica.

jan dinu 01-04-2013 - 19:08

—– Daca aceasta Miscare NU este condusa de Horia Sima m-a inscriu —- !!
Pare a fi o alegere de buna intentie ,astept discursul politic al acestui domn
shi sper ca sa NU recite shi el ca NEAMTU : ceva din Radu Gyr !…-:)))
JD-USA

jan dinu 01-04-2013 - 21:15

Tocmai cautam fuiorul … aveam de tors ceva …
shi la astfel de activitati … MUZA nu venea ..-:))))
JD-USA

Pribeagul 01-04-2013 - 20:13

La cite intmplari inexplicabile avem in cadrul societatii noastre, explicatia pauzibila pare a fi ca ea este condusa de o forta obscura, s-o numim Securitate. La cite grozavii ni se intimpla, puse pe seama conducerii la vedere, formale, mai ca n-as avea nimic impotriva, dar… prea conduce prost.

Securistilor, conduceti! Dar bine, nu va faceti firma de risu’ lumii! 🙂

salut 01-04-2013 - 20:31

FVL.
Ca si Propilian Camelinatiu de mai sus, aveti un talent deosebit sa spuneti nimic in fraze inflorite. D’aia imberbi ca Ponta reusesc. Aia macar spun ceva coerent, chiar daca dupa aceea se dovedesc a fi lichele.

Antibasistul 01-04-2013 - 21:47

Esti un securist basist.

Antibasistul 02-04-2013 - 04:35

Mesaj pentru DXN.

UnUL 01-04-2013 - 21:06

Domnule Batca, cum ii scriam si domnului Neacsu, sa inteleg ca amandoi faceti parte din haita de simbriasi ai lui Felix? Comentariile dumneavoastra sunt de fiecare data tendentioase, „strâmbe” și părtinitoare. Ori, ca sa poti fii astazi antipedelist si antibasescian fanatic si la fel de fervent sustinator al USL, exista 2 posibilitati :
1. Sa ai un IQ sub 100 (Evident nu este cazul dumneavoastra, si nici a domnului Neacsu)
2. Sa beneficiezi de ceva avantaje, fie ele materiale sau de alta natura.
Tertium non datur.
Păcat.
P.S, Faptul ca o facultate ofera cursuri pentru SRI nu inseamna ca e condusa de „servicii”, nici macar ca e „infiltrata”.

salut 01-04-2013 - 21:21

„P.S, Faptul ca o facultate ofera cursuri pentru SRI nu inseamna ca e condusa de „servicii”, nici macar ca e „infiltrata”.”

(UnUL)

===================

Hehehe, ai invatat lectia lui Basescu, ai? Adevaruri pe jumatate = cele mai tari minciuni.
Asta ai citit?
„Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, în calitate de partener al Serviciului Român de Informaţii”

Cum e cu „penetrarea”? Nu spre neuronasul tau, stim ca acolo esti bine blindat impotriva a tot ce nu emana de la Basescu.

UnUL 01-04-2013 - 22:43

Da, cursuri in parteneriat; care-i problema?

jan dinu 01-04-2013 - 21:57

— SRI —
De la marea lor schimbare
S-au mascat shi n-au culoare
Tot ei sunt dar prin urmashi …
De-i descoperi : sunt rai shi lashi !…
JD-USA

andra 01-04-2013 - 22:10

bravo, baieti!

jan dinu 01-04-2013 - 22:12

—— PROTEST —— (inaintat d-lui Marius Batca )
Incepusem sa citesc o postare a DXN -ului care era
o preluare a unui articol publcat intr-un ziar oarecare
ce nu da numele autorului shi nici originea aparitiei .
— D-le ,BATCA ,m-ati lasat neterminat …shi stiti cit discomfort
se produce atunci cind ..excitarea nu se termina cu – orgasm – ??!!
Daca a fost o simpla greseala tehnica …poate fi o scuza
shi corectarea ei prin repuner ar fi binevenita …
Multumesc ./ PS – Dupa intuitie era scris de-o femeie care-mi placea .
JD-USA

UnUL 01-04-2013 - 22:43

Genial!

UnUL 02-04-2013 - 09:30

Nu esti cel mai competent sa judeci „cretinismul”

BULA 02-04-2013 - 03:37

„Cred mult in ideile de dreapta si in solutiile de dreapta”

Jegurile astea lovesc cel mai mult in capitalistii autohtoni, la ordin venit din Occident. Se folosesc de SRI si de Procuratura (DNA) ca sa blocheze consolidarea captalului autohton si evolutia normala spre relansarea productiei. Colonistilor din Vest nu le convine ca in tarile pe care vor sa le mulga, sa existe industrie puternica (si dotari militare corespunzatoare), respectiv o patura bogata numeroasa. Capitalistii autohtoni le-ar face viata grea exploatatorilor din strainatate.
Numai de dreapta nu sunt kakatii din gasca lui Basescu. Sunt tradatori de tara !

jan dinu 02-04-2013 - 06:32

Cum ,n-avem capitalisti autohtoni ??!!
BECKALLY este chiar mai mult ,ce nu se poate intilni oriunde ….,!
Pentru cite ultra limuzine de peste 500.ooo $ parai bucata putem
sa-i intrecem pe multi vestici …dar nici nu mai este nevoie …
le-am luat MAUL …. Shi daca mai punem la socoteala castelele
devin prea invidioshi ,shi se creaza instant — EL DORADO>>>
navalind peste noi cu pace ori declarind razboi …-:)))
JD-USA

BULA 02-04-2013 - 09:31

Astia (Becali@Co) sunt marionetele americanilor.N-ai sa-i vezi sa faca productie, pentru ca nu li se da voie, sunt nepriceputi (fara educatie) si castiga multi bani din manareli de doi lei (vanzarea de teren luat cu japca de la stat, comisioane primite de la straini pentru vanzarea averii Romaniei, etc).
Intentionat SUA au blocat consolidarea paturii mijlocii, pentru ca este numeroasa (greu de controlat) si nationalista (isi apara interesele proprii).

mircea 02-04-2013 - 07:46

cum au ratat mare ocazie sa-l puna in fruntea miscarii pa cel ma reprezentativ ,cel mai meritos urmas a lu Basescu,Ducele Da Rapa MAREAN,telectual ,idiolog da talie,are cap si multa materie neagra,are studii aprofundate,mangleli,ciordeli si ejaculari .Toate alocutiunili dunt codate da nu la intelegenici el la fel ca mentoru sau,care dupa o zi sa razgandeste.E mare pacat sa se piarda asemenea valori,produse prin taverne,lucarne si periferie

Salut 03-04-2013 - 03:53

„Marian Preda a condus Comisia Prezidentiala pentru Analiza Riscurilor Sociale si Demografice, printre recomandarile careia figureaza legalizarea prostitutiei si a consumului de droguri.”

=============

Auzi Jane, ti se ridica interdictiile pentru Romania. Ai simtit tu ceva, d’aia te-ai grabit sa-i pleznesti o limba peste buci !

jan dinu 03-04-2013 - 06:36

— Aoleoooo ,ptiuuuu londonezuleeeee —
Sa-ti creasca copii mari ,s-aiba parte de pi$$tari !!!

EU acolo cind mai vin
Nu suport sa vad tot chin
Ca m-apuca disperarea
Ca romani pierzind carearea !!

Beduini voi atzi ajuns
Facind fluviu din plins
Shi traind prin datorii
Multi morti sunteti ,putini vii !!
JD-USA ( american original )

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult