Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Maries internat de urgenta in a 76-a zi de greva a foamei

Maries internat de urgenta in a 76-a zi de greva a foamei

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Presedintele Asociatiei 21 Decembrie 1989 Bucuresti, Teodor Maries, a fost dus de urgenta luni dimineata, la Spitalul Panduri, unde a fost internat in stare critica, prezentand simtome de insuficienta respiratorie.


Din cauza atrofierii unor muschi ai aparatului respirator, ca urmare a celor 76 de zile de greva a foamei, Maries respira foarte greu. De zile intregi, el bea apa, ceai si face perfuzii. Medicii de la Spitalul Panduri l-au pus sub perfuzii si monitorizare si i-au facut analize pentru a observa eventualele complicatii. Diagnosticul lor este rezervat. Am reusit sa vorbim cu Teodor Maries pe patul de spital. Era foarte afectat de faptul ca avocatii sai care se ocupa de preluarea dosarelor Revolutiei au descoperit o rezolutie de anul trecut data de Ion Vasilache, seful Sectiei Parchetelor Militare din Parchetul General, prin care s-a scos de sub urmarire penala grosul invinuitilor din dosarul 97/P/1990, in frunte cu Ion Iliescu. Procurorul Vasilache nu a comunicat nimanui aceasta solutie, descoperita din intamplare. Teodor Maries ne-a declarat ca nu stie daca va mai renunta la greva foamei, in aceste conditii, si crede ca prin actul lui Vasilache s-a pus cruce anchetelor pe care Parchetul General pretinde ca le mai face in privinta crimelor din decembrie 1989.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult