Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Marko Bela: La Congresul UDMR va fi o schimbare, ori e vorba de mine, ori de alţii

Marko Bela: La Congresul UDMR va fi o schimbare, ori e vorba de mine, ori de alţii

scris de Ziua Veche
8 afisari

.Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, sâmbătă, la Târgu Mureş, în cadrul şedinţei Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU), că la Congresul al X-lea al formaţiunii, care va avea loc în perioada 26-27 februarie 2011, se va produce o schimbare, atât la nivel de conducere, cât şi la nivel de statut şi program politic.


Acesta a arătat că este nevoie de crearea unei viziuni în ceea ce priveşte viitorul UDMR, care să răspundă unor întrebări cum ar fi viitorul unit al organizaţiei, dar şi rămânerea în viaţa publică a celor care au acumulat experienţă în viaţa politică, aceasta fiind sarcina sa principală, transmite Agerpres. Liderul UDMR a mai spus că în ultima perioadă primeşte critici referitoare la colaborarea formaţiunii sale cu partidul ”exploatator” şi cu preşedintele ”antipopular”.

”Cred că, cu partenerul nostru, bine sau rău, dar în esenţă la fel de corect, vom colabora ca şi cu alţii, în trecut. Însă aliatul nostru are dileme interioare, pe care nu le poate depăşi. (…) Spre exemplu, primim critici de la Consiliul Naţional al Maghiarilor din Transilvania (CNMT) , care a sprijinit anul trecut acest partid şi acest preşedinte. Să nu uitaţi cine pe cine a sprijinit toamna trecută, cine a produs agitaţie şi pentru cine. Noi am ascultat şi voinţa alegătorilor şi părerea CNMT. De acum încolo nu vom mai asculta ce zic ei (CNMT -n.r.). CNMT cochetează cu formarea unui partid”, a menţionat Marko Bela.  Preşedintele UDMR a infirmat că nu funcţionează bine colaborarea dintre Uniune şi CNMT.

3 comentarii

Huhu 17-03-2010 - 14:31

Vai de tara asta!

N. Petrescu 17-03-2010 - 16:43

Adevarul este ca protagonistii acestei afaceri sunt niste oameni mediocri , fara talent si fara coloana vertebrala . Paul Goma este singurul ,interesant, disident. Tara fripturistilor a trimes in occident niste nuli.

ego 18-03-2010 - 13:18

Mircea Iorgulescu NU a fost membru de partid. Deci totul e o apa de ploaie. Daca era informator avea dosar
, angajament, note de dirijare si note scrise de el. In fapt, nu exista concret decat o singura nota, de pura critica literara, la adresa lui Dorin Tudoran. Restul sunt speculatii, intentii ale altora si informatii de duzina despre mizeriile lumii literare a acelor ani.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult