Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Marko Bela se va retrage “încet-încet” din politică

Marko Bela se va retrage “încet-încet” din politică

scris de P.C.R.
7 afisari

Marko Bela a anunţat, marţi, că, deşi şi-a depus încă o candidatură la parlamentare, se va retrage ‘încet-încet din politică’.

marko bela

foto: ziarelive.ro

‘La mine lucrurile s-au întâmplat invers, având o meserie onestă care este literatura m-am apucat de politică. (…) Aceia care ne sugerează faptul că literatura şi politica sunt incompatibile vor să ne împiedice să ne implicăm, vor neimplicarea intelectualilor în politică’, a precizat Marko Bela, vorbind de aparenta incompatibilitate dintre politică şi poezie, la lansarea volumului său de poezii ”Lauda monotoniei’, în Sala Mare de Conferinţe a Bibliotecii Naţionale a României.

Menţionând că nu face campanie electorală, Marko Bela şi-a exprimat speranţa că în viitorul Senat al României, rezultat în urma alegerilor parlamentare din decembrie, va fi coleg cu criticul literar Alex Ştefănescu, prezent la lansare.

‘Trebuie să ştiţi că am încercat să fac un jurnal sentimental prin aceste sonete selectate din alte 110, care atestă o anume grafomanie a unui autor care încearcă să recupereze beletristica abandonată timp de zece ani’, a spus Marko Bela despre cartea sa.

3 comentarii

digital 06-11-2012 - 19:36

literatura nu este meserie mă,bozgorane,ci vocație ,talent și imaginație!
hahaha!
îmi închipui ce lături le vinde ăsta bozgorilor,în așa zisele lui poezii!
nici nu vreau să-mi închipui,măcar!

popa prostu 07-11-2012 - 01:01

mda, s-ar putea sa ai dreptate, ca nici eu nu cred sa fie ca un Mare Poiet precum Gyr, care l-a facut pe insusi seful de cuib sa planga si sa zica apoi „am început să râd cu lacrimi sau să plâng cu gura până la urechi” desi nu era sub influenta alcoolului si nici a streptomicinei pentru un mic sifilis cronic.

BULA 07-11-2012 - 06:01

Si-a facut plinul si acum vrea sa fie linistit, sa stea sa-si creasca nepotii, ca doar n-o sa traiasca o vesnicie.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult